Federația Internațională de Scrimă a decis ca în 2017 să celebreze World Fencing Day pe data de 9 septembrie! Astfel, sâmbătă, 9 septembrie 2017, Federația Internațională de Scrimă și Federația Română de Scrimă invită toate cluburile de scrimă din țară să participe activ la World Fencing Day.
Mai exact, antrenorii și sportivii de la toate cluburile de scrimă din țară sunt invitați să susțină demonstrații de scrimă și să-și promoveze campionii în cele mai populate și accesibile locații din orașe. Timp de câteva minute, scrimerii vor susține demonstrații la armele pe care le practică, iar antrenorii vor explica publicului câteva din tainele acestui minunat sport.
Acțiunea din fiecare oraș trebuie imortalizată, iar fotografiile vor fi încărcate pe paginile de Facebook ale FIE și FR Scrimă și pe site-ul oficial al FR Scrimă.
Mai mult, fiecare participant va primi din partea FIE câte o diplomă de participare la World Fencing Day semnată chiar de președintele Alisher Usmanov.
Diploma poate fi descărcată de mai jos:

Loredana Dinu este unul dintre ambasadorii World Fencing Day în România și promovează acest eveniment în clipul care poate fi văzut AICI.