Etropolski’s Sabre 2021 – Cadeți, masculin, echipe

Înscrisă cu cinci echipe în concursul masculin de la Sofia, România a pierdut două dintre ele chiar din turul inaugural. România 5 (Tudor Ioan Borcea, Horia Nițu, Sergiu Vasilescu, Rareș Andreescu) a cedat greu în fața Poloniei 3 (40-45), după un meci în care a avut inițiativa și a condus până cu două relee înainte de final. România 4 (Alexandru Eva, Nichita Nistor, Mario Pîrvu, Cristian Macovei) a fost învinsă destul de ușor de Grecia 2 (27-45). Celelalte trei echipe tricolore au mers direct în 16-imi.

Aici, prima noastră echipă (Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Rareș Gheorghe, Luca Radu) a dispus cu 45-18 de Grecia 3, într-un meci fără istoric. Celelalte două echipe au pierdut însă bătăliile din această fază: România 2 (Dacian Enache, Radu Mercurian, Iannis Roșescu, Alexandru Miculescu) a fost învinsă cu 45-28 de Franța, iar România 3 (Bogdan Cristolovean, David Nicolae Militaru, Tudor Moise, Andrei Busuioc) a cedat cu 32-45 în fața SUA 3.

În optimi România a trecut și de Marea Britanie (45-32), într-un meci un pic mai dificil decât o arată scorul final, iar în sferturi băieții au întâlnit viitoarea medaliată cu argint a concursului, Rusia 1, în fața căreia au cedat cu 40-45 după o înfruntare în care tricolorii au ținut aproape de adversarii lor. La final România s-a clasat a șasea, România 2 a fost a 19-a, România 3 încheind a 25-a.

Etropolski’s Sabre 2021 – Cadeți, feminin, individual

Andreea Beatrice Adăniloaie și Ema Cîrligeanu nu au trecut de faza grupelor, iar Lorena Mărgineanu și Alexandra Mitruș au declarat forfeit.

În primul tur al tabloului preliminar au fost eliminate Teodora Chicoș (14-15 cu bulgăroaica Sofia Medarska), Adelina Elena Butum (5-15 cu Amalia Stan) și Raisa Apostu (14-15 cu Marie Debes, din Franța).

Amalia Covaliu a intrat direct în turul secund al tabloului preliminar și s-a calificat pentru cel principal prin victoria obținută în fața turcoaicei Ela Gunes (15-11). Exemplul Amaliei a fost urmat de Anna Ovesia, calificată pe tabloul principal după succesul din meciul cu franțuzoaica Emmy Legaret (15-6), de Amalia Stan (15-5 cu Adelina Elena Butum), de Andreea Șerbănoiu (15-11 cu rusoaica Varvara Kargatova) și de Teodora Oargă (15-14 cu bulgăroaica Mihaela Nikolova).

Catinca Dumitru s-a calificat și ea in turul secund preliminar, dar a pierdut cu 10-15 la azera Zarifa Huseynova. Același traseu l-a urmat și Patricia Popa, eliminată în turul secund de maghiara Nora Felfoldi (14-15). Tot în turul al doilea preliminar au mai ieșit din concurs Adriana Geatara (15-7 cu Yana Seregina – Bulgaria și 10-15 cu americanca Samantha Marsee), Anastasia Fusea (9-15 cu Barbara Bende, din Ungaria), Iulia Maria Păun (5-15 cu poloneza Aniela Kozlowska), Rebeca Tudorancea (9-15 cu poloneza Sonia Kozanecka), Rosemarie Benciu (15-3 cu Ada Neris Kabadere, din Turcia, și 13-15 cu Alexandra Papapetropoulou) și Maria Alexe (5-15 cu Leah Blum, din Statele Unite).

A urmat tabloul principal al competiției, unde o singură româncă a reușit victoria: Teodora Oargă dispunând cu 15-7 de Vasilena Krasteva, din Bulgaria. Celelalte patru sabrere tricolore au fost eliminate din primul tur. Amalia Covaliu a fost învinsă de către Arina Zakharenko, din Rusia (7-15). Anna Ovesia a pierdut la americanca Janna Freedman (13-15). Tot o americancă, Alexandra Lee, a eliminat-o și pe Amalia Stan, învingând-o cu 15-3. Grecoaica Papapetropoulou a reușit să o scoată din concurs pe Andreea Șerbănoiu (15-5).

În 16-imi a fost rândul Teodorei Oargă să piardă, 11-15 cu americanca Leah Blum și concursul era închis pentru fetele noastre.