Grünwald – Zeit zu fechten – sabie, feminin, individual

Au fost 36 de sabrere la startul turneului individual feminin de la Grünwald, contând pentru Circuitul European U23. Dintre acestea, cinci au fost românce. Turneul s-a jucat cu același sistem de recalificări utilizat și la concursul masculin de sâmbătă.

În 16-imi, Maria Matei a dispus cu 15-9 de Alina Hornak (Germania), Ilinca Pantiș a învins-o cu 15-7 pe germanca Abigail Tropmann, Denisa Șerban a trecut de Karolina Bechynova (Cehia) cu 15-4), iar Andreea Lupu a câștigat la același scor, 15-4, înfruntarea cu austriaca Dorothea Tanzmeister. Singura înfrângere a suferit-o Felicia Iacob (13-15 cu Franziska Tanzmeister, din Austria). Felicia a intrat în recalificări, unde a câștigat primul meci (15-6 cu austriaca Eva-Maria Gutschi), dar l-a pierdut pe al doilea (11-15 cu germanca Josephine Kober).

Au urmat meciurile care au stabilit primele sportive calificate în sferturi. Ilinca Pantiș a fost singura tricoloră care nu a mai trecut prin recalificări ea ajungând direct în sferturi după două victorii (15-7 cu Anna-Lena Buerkert, din Germania, și 15-13 cu o altă reprezentantă a țării gazdă, Ylvi Schillinger).

Maria Matei a câștigat primul meci (15-8 cu germanca Christine Marie Weber), însă l-a pierdut pe al doilea, în fața britanicei Caitlin Maxwell (11-15). În recalificări a întrecut-o cu 15-13 pe cehoaica Klara Hanzlikova, calificându-se și ea pentru sferturile de finală.

Andreea Lupu a pierdut primul meci în încercarea de a intra în sferturi (10-15 cu belgianca Jolien Corteyn), dar a reușit să câștige următoarele trei înfruntări: 15-4 cu germanca Abigail Tropmann, 15-12 cu o altă germancă – Anna-Lenna Buerkert și 15-4 cu Ylvi Schillinger (Germania), reușind să pășească și ea în faza sferturilor. A patra sportivă tricoloră, Denisa Șerban, deși a început drumul spre sferturi cu o victorie (15-13 cu Nicole Gert, din Germania), l-a continuat cu două înfrângeri în recalificări (11-15 cu germanca Felice Herbon și 7-15 cu o altă sportivă din Germania, Christine Marie Weber) și cu eliminarea din concurs.

În sferturi, toate cele trei sabrere tricolore au cedat: Andreea Lupu a pierdut cu 4-15 la germanca Julika Funke – viitoarea câștigătoare a turneului, Ilinca Pantiș a fost învinsă de Christine Marie Weber, cu 15-9, iar Maria Matei a fost întrecută cu 15-12 de către Felice Herbon, din Germania.

În ierarhia finală, Andreea Lupu a ocupat locul 5, Ilinca Pantiș – 6, Maria Matei – 7, Denisa Șerban – 10 și Felicia Iacob – 20.