Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori

Sabie, juniori, feminin, individual

Reprezentantele României în concursul de sabie au trecut cu bine de faza grupelor, intrând pe tablou.

Catinca Dumitru și Ilinca Pantiș s-au întâlnit încă din primul tur, iar mai departe s-a calificat Catinca, învingătoare cu 15-7. În turul următor, Catinca Dumitru a cedat cu 13-15 la azera Zarifa Huseynova.

Alexandra Mitruș a părăsit competiția din turul al doilea, unde a pierdut cu 11-15 în fața franțuzoaicei Roxane Chabrol.

Amalia Stan a reușit o victorie cu 15-5 la Marta Tasic, din Serbia, și a mers în optimi, unde a dispus cu 15-9 de turcoaica Begum Alkaya. Amalia a înfruntat-o în sferturi pe Carlotta Fusetti, din Italia. După un start de meci în care s-a mers cap la cap, de la 4-4 Amalia a început să puncteze și s-a distanțat la 11-5, luând un avans pe care nu l-a mai cedat până la final. S-a încheiat 15-7, iar sabrera tricoloră a ajuns în semifinale, unde a disputat un meci împotriva turcoaicei Nisanur Erbil. Amalia a cedat, din păcate, cu 8-15, dar a cucerit medalia de argint, aducând României cea de-a șasea medalie la această ediție a Campionatelor Europenede Scrimă pentru cadeți și juniori de la Tallinn!

Alexandra Mitruș s-a clasat pe locul 20, Catinca Dumitru a terminat pe poziția  a 32-a, iar Ilinca Pantiș a fost a 33-a.

 

Spadă, juniori, masculin, individual

Toți cei patru spadasini tricolori participanți la concursul de azi au trecut de faza grupelor. Rareș Marghescu s-a oprit în turul 1 al tabloului, pierzând cu 14-15 în fața polonezului Wiktor Walach. Claus Sebeșan s-a calificat în turul secund după o victorie cu 15-13 obținută în meciul cu spaniolul Diego Rodriguez Aceytuno. Claus a fost învins în turul al doilea de către norvegianul Aleksander Malvik, cu scorul de 15-10.

Alexandru Stoica și Florin Mirică s-au calificat direct în turul al doilea, unde au fost adversari. S-a impus Alexandru cu scorul de 15-14, după un duel pasionant. Alexandru Stoica a fost eliminat în optimile de finală, unde a pierdut cu 3-15 la italianul Marco Paganelli.

În clasamentul final, Alexandru Stoica a fost al 27-lea, Florin Mirică s-a clasat pe locul 42, Claus Sebeșan pe 62, iar Rareș Marghescu pe 68.

Floretă, juniori, feminin, individual

Și fetele de la floretă s-au calificat in corpore pe tabloul de concurs, trecând de faza grupelor. Pe tablou Andreea Dincă a fost singura tricoloră calificată direct în turul al doilea.

Karina Vasile a cedat încă din primul tur la poloneza Karolina Zurawska (10-15), același lucru întâmplându-se și în cazurile Mariei Teodorescu (6-15 cu suedeza Ankita Poppel) și Teodorei Șofran (14-15 cu spaniola Sofia Gaydos).

Andreea Dincă a învins-o în turul al doilea pe letona Juta Malniece, cu 15-14, calificându-se pentru optimi. Aici, Andreea a pierdut cu 5-15 meciul susținut în compania israeliencei Lior Druck.

În ierarhia finală, Andreea Dincă s-a clasat a zecea, Karina Vasile a ocupat locul 33, Maria Teodorescu – locul 39, iar Teodora Șofran – locul 52.