Superbul oraș grecesc Salonic a găzduit sâmbătă și duminică, 4 și 5 noiembrie 2017, cea de-a treia etapă din Circuitul European de cadeți la floretă masculin. Concursul a avu loc la individual și pe echipe, iar la start s-au prezentat 102 sportivi din 18 țări. România a fost reprezentată pe planșele de la Salonic de nouă sportivi: Justin Albeanu (ACS Balestra), Răzvan Cristian (CSA Steaua), Ștefan Marin (CSTA București), Radu Mocanu (ACS Balestra), Gabriel Pavel (CSTA București), Alexandru Pîrva (CSA Steaua), Vlad Roșu (ACS Balestra), Alexandru Sîrb (CSA Steaua) și Petru Surcel (ACS Balestra).
Duminică, 5 noiembrie 2017, a avut loc proba pe echipe, iar rezultatele floretiștilor români au fost dintre cele mai bune. România1 a reușit să câștige concursul după un parcurs excelent, într-o probă în care au luat parte 25 de echipe. România2 s-a clasat la final pe locul 12, iar România3 a încheiat întrecerea pe poziția a 16-a.
Podiumul complet al probei pe echipe de la Salonic arată astfel: 1. România1, 2. Franța1, 3. Turcia1.
Componența celor trei formații ale României a fost următoarea:
România1: Răzvan Cristian (CSA Steaua), Alexandru Pîrva (CSA Steaua), Alexandru Sîrb (CSA Steaua);
România2: Gabriel Pavel (CSTA București), Vlad Roșu (ACS Balestra),  Petru Surcel (ACS Balestra);
România3: Justin Albeanu (ACS Balestra), Ștefan Marin (CSTA București), Radu Mocanu (ACS Balestra).
Următoarea etapă din Circuitul European de cadeți, la floretă masculin, va avea loc la Moedling (Austria), în perioada 11-12 noiembrie 2017.