La doar 68 de ani, reputatul antrenor de floretă Tudor Petruș a trecut luni noaptea la cele veșnice! Federația Română de scrimă anunță cu durere în suflet decesul unuia dintre cei mai reputați tehnicieni de floretă din țara noastră, și nu numai.
Tudor Andrei Petruș s-a născut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca. A absolvit la ANEFS București, unde a practicat scrimă sub conducerea lui Jacques Istrate și Vasile Chelaru, apoi s-a alăturat clubului CSA Steaua București, cu care a câștigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrimă din 1978. A fost numit maestru al sportului în anul 1976. A participat la ambele probe de floretă la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasându-se pe locul 45 la proba individual și pe locul 9 pe echipe. La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual și pe locul 5 pe echipe.
După ce s-a retras din activitatea sportivă de performanță, a devenit antrenor de scrimă la CSA Steaua, apoi la lotul olimpic de floretă feminină, inițial ca secund lui Ștefan Haukler în perioada 1986-1990, apoi ca antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa României a fost dublă campioană mondială în 1994 și în 1995, iar Laura Badea a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta.

În ultimii ani din viață, Tudor Petruș a fost antrenor federal în cadrul Federației Române de Scrimă și tehnician la CSU Poli Timișoara. Pe 2 octombrie, Tudor Petruș ar fi împlinit 68 de ani!
Pentru cei care doresc să-și ia rămas bun, sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului reputat antrenor Tudor Petruș va fi depus azi, la ora 15:00, la Capela mare din Cimitirul Bellu Ortodox. Slujba de stâlpi va avea loc la ora azi, 12 septembrie, de la ora 18:30, la Capela mare din Cimitirul Bellu Ortodox, iar slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 13 septembrie, de la ora 15:00, tot la Cimitirul Bellu Ortodox.
Federația Română de Scrimă transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!