Villa de Madrid 2022 – sabie, masculin, seniori, individual

Într-o competiție care a adunat la start 210 competitori, cei șase tricolori prezenți la Madrid s-au descurcat admirabil. Toți au trecut de faza grupelor, iar Răzvan Ursachi – cu șase victorii obținute în grupă, s-a calificat direct pe tabloul principal.

Pe tabloul preliminar, Codrin Cozmuleanu a intrat în turul secund, unde l-a învins pe spaniolul Jaime Gonzalez Quintana, cu 15-11.

Iulian Teodosiu a urmat același parcurs și l-a întrecut în turul al doilea pe spaniolul Pablo Moreno (15-8), iar în aceeași rundă Sorin Eftimie l-a eliminat pe polonezul Olaf Stasiak (15-8).

Alexandru Zmău a trecut de primul tur (15-13 cu Cyrus Chi Hin Chang, din Hong Kong), dar a pierdut în cel de-al doilea (11-15 cu sud-coreeanul Jonghyun Lee). Matei Cîdu a cedat în primul tur la italianul Riccardo Nuccio (9-15)

Cu victorie în turul al treilea, a mai făcut pasul către tabloul principal și Codrin Cozmuleanu (15-10 cu Chenpeng Shen, din China),

Iulian Teodosiu a cedat în al treilea tur preliminar la iranianul Mohammad Fotouhi (12-15), Alexandru Zmău a fost învins de Jonghyun Lee (Coreea de Sud), iar Sorin Eftimie a pierdut cu cu 13-15 întâlnirea cu americanul Andrew Doddo.

Mâine, pe tabloul principal de la Madrid, Codrin Cozmuleanu se va înfrunta cu germanul de origine română Matyas Szabo, iar Răzvan Ursachi îl va avea ca adversar pe sud-coreeanul Jaeyoon Lim.

Foto: Bizzi Team/FIE