Campioană mondială la floretă feminin cu echipa României în 1969, la Havana, Suzana Ardeleanu își serbează azi, 8 martie, ziua de naștere.
Suzana Ardeleanu, cea care a făcut parte din generaţia de excepţie a floretei româneşti şi care pe lângă aurul din 1969 mai are în palmares un argint şi alte cinci medalii de bronz cu echipa României, împlineşte azi 70 de ani.
Ardeleanu a început scrima la Satu Mare cu antrenorul Alexandru Csipler. În anul 1964, alături de Ecaterina Stahl-Iencic și Ileana Gyulai, s-a mutat la CSA Steaua București sub conducerea lui Andrei Vâlcea.
Cu echipa României, care le-a avut în componență și pe Olga Szabo, Maria Vicol, Ana Pascu și Ileana Gyulai, a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial din 1969, de la Havana. S-a retras din competiție după Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, și a devenit antrenor de scrimă la CS Satu Mare, club la care a activat împreună cu soțul ei, floretistul Ștefan Ardeleanu.
Azi, 8 martie, Suzana Ardeleanu împlinește frumoasa vârstă de 75 de ani, iar Federația Română de Scrimă îi transmite multă sănătate, fericire, bucurii alături de cei dragi și un sincer și călduros „La Mulți Ani!”