FIE Junior Saber World Cup Hammamat 2022 – Tunisia

Masculin, juniori, sabie, individual

La Tunis, cei șase sabreri tricolori au avut o prestație bună. Toți au trecut de faza grupelor intrând pe tablou, unde Radu Nițu a avut cel mai bun traseu, cucerind medalia de bronz. El l-a învins în turul secund pe spaniolul Zsolt Dobos Saavedra (15-11) și a trecut în optimi de un alt român, Eduard Dragomir, cu 15-7. Pentru a ajunge în optimi, Dragomir îl învinsese pe Nash Young, din Taiwan, cu 15-7. În sferturi, Nițu a dispus de uzbecul Zuhriddin Kodirov cu 15-9, pentru ca în semifinale să cedeze cu 9-15 în fața câștigătorului competiției, spaniolul Santiago Madrigal.

Vlad Covaliu a obținut în turul doi o victorie clară la spaniolul Matteo Bugialli (15-8), iar în optimi a trecut la mare luptă de turcul Kerem Caglayan (15-14). Pentru Vlad a urmat meciul din sferturi, cu egipteanul Ahmed Hesham, care s-a impus cu 15-11.

Marco Șovar a trecut de Rodrigo Ramon Lopez (Spania), cu 15-9, înclinându-se în optimi la un alt spaniol, Santiago Madrigal, care s-a impus cu 15-2.

Rareș Gheorghe a avut exact același traseu, învingându-l pe Adem Doruk Kupeli (Turcia) cu 15-14 și fiind eliminat de uzbecul Musa Aymuratov, care s-a impus cu 15-6.

Mihnea Enache a fost eliminat în turul al doilea, 13-15 cu turcul Ahmet Turgut Taflan.

La final, Radu Nițu a ocupat locul 3 și a câștigat medalia de bronz, Vlad Covaliu s-a clasat pe locul 6, Rareș Gheorghe a fost al 11-lea, Eduard Dragomir a terminat pe 12, urmat de Marco Șovar pe 13, iar Mihnea Enache s-a clasat pe poziția a 20-a.