Ana Maria Popescu este gata să treacă la „munca de jos” pentru a avea o nouă sală de scrimă în București. Președintele Federației Române de Scrimă, Marius Florea, a afirmat în cadrul întâlnirii de astăzi, de la sala „Ana Pascu”, faptul că FRS își dorește să construiască o sală nouă în complexul Floreasca, dar și că se va încerca, în viitorul apropiat, ca la București să fie organizată o competiție majoră de scrimă – Campionatele Europene. Vicecampioana olimpică, Ana Maria Popescu, crede că noua sală este un proiect care trebuie finalizat indiferent de greutățile care vor apărea pe parcurs: „Ne-am propus să construim o sală şi acesta este următorul meu obiectiv ambiţios. Ştiu că îmi va fi mai greu decât mi-a fost vreodată. Nu ştiu cum vom face lucrul acesta, dar ştiu că dacă ne dorim vom face lucrul acesta şi dacă va fi nevoie să ne suflecăm mânecile şi să dăm cu lavabilă, o vom face. Ne-am dori cât mai mulţi oameni să rezoneze cu ideea noastră şi să vină alături de noi, să creadă în visul nostru.”

În cadrul aceleiași întâlniri cu presa, Cristian Ghiță, subsecretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, a rezonat pozitiv la discursul doamnei Ana Pascu – în care fosta noastră campioană își dorea să existe o mai mare grijă în creșterea noilor generații de tineri sportivi tricolori – și a anunțat că din această toamnă MTS va lansa programul „Generația 28”, care se va adresa cluburilor sportive – de stat sau private, în colaborare cu federațiile sportive. „Generația 28” va fi un program prin care vor fi finanțate competițiile la nivel de copii și juniori, pentru descoperirea tinerelor talente.

Cei doi scrimeri participanți la Tokyo, Ana Maria Popescu și Iulian Teodosiu ne-au făcut cunoscute planurile legate de viitorul lor sportiv. Dacă vicecampioana olimpică din concursul individual feminin de spadă a afirmat că următorul pas pe agenda sa este Campionatul European de la Plovdiv, Iulian ne-a transmis că intenționează să participe și la ediția 2024 a Jocurilor Olimpice, de la Paris, acolo unde speră să meargă atât la individual, cât și cu echipa.

În finalul întâlnirii, Federația Română de Scrimă și Ana Maria Popescu au oferit partenerilor COSR și MTS, dar și sponsorilor tricouri personalizate, purtând autograful Anei Maria.