Asociația Junior Sport, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu cluburile CSA Steaua și ACS Stesial, derulează în perioada 2-10 decembrie acțiunea „Azi sunt profesorul tău de sport”.
Acțiunea face parte din proiectul național Concertul Sportului Românesc/ Trimiteți copii la sport, iar la ea și-au anunțat deja prezența mari campioni ai României, legitimați la CSA Steaua.
Concret, la ora de sport a unor clase gimnaziale (clasele V-VIII), alături de profesorul de sport curent, marii sportivi invitați, dar și câțiva antrenori, vor susține ora de sport, în finalul căreia le vor explica elevilor importanța mișcării și frumusețea sportului. În școlile unde va avea loc acest eveniment, va fi distribuită Revista JUNIOR SPORT – numărul 2, prima și unica revistă din România de educație și cultură sportivă dedicată în exclusivitate copiilor.
Sporturile prezente în cadrul acestei acțiuni sunt: box, gimnastică, handbal, judo, haltere, natație și scrimă.
Orele de scrimă sunt susținute de către antrenorul Alina Ciuculescu, de la ACS Stesial.
Astfel, miercuri și joi, 2 și 3 decembrie, peste 200 de copii de la Școala Generală Nr. 59 și Școala Generală Nr. 311 din București au fost inițiați preț de câteva zeci de minute în tainele scrimei, majoritatea declarându-se încântați de acest sport.
Vezi mai jos o galerie foto de la acțiunea din Școala Generală Nr. 59 și Școala Generală Nr. 311 din București.

PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans