Medalia de argint cucerită la Cupa Mondială desfășurată la Dubai a fost ultima din cariera unei mari campioane! Ana Maria Popescu a încheiat anul 2021 cu alte două distincții în decurs de câteva zile, argintului din Emirate alaturându-i-se și titlul de cea mai bună spadasină a sezonului 2020-2021. Imediat după finala de la Dubai, campioana noastră a înregistrat un mesaj pe vlogul personal, mesaj în care își anunță retragerea din activitatea competițională:

„Oameni buni, asta a fost tot! Se pare că se încheie peste 20 de ani petrecuţi aici, în sala de scrimă!… A fost ultima competiţie pentru mine. Credeam, cumva, că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt când o să vină momentul în care să mă opresc. E momentul! Acest moment a venit, ştiu treaba asta pentru nu mai am motivaţie să merg mai departe, totul doare prea tare! Cred că e momentul să încep o nouă viață sau să am o viață în afara sălii de scrimă… Cu siguranță în sală voi reveni, dar, niciodată nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiție oficială și… e greu!

Anul acesta a fost, cu adevărat un an de argint pentru mine! Sunt bucuroasă că aici, în Dubai, deși nu a fost una dintre competițiile foarte tari, am reușit să urc pe podium! Ţin să vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, tuturor oamenilor cu care am colaborat de-a lungul timpului, oamenii care m-au crescut, cu care am făcut echipă, începând de la Federaţia Română de Scrimă, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, toţi oamenii care au fost implicaţi, într-un fel sau altul, în povestea asta şi sper, ca de acum încolo, să scriem poveşti frumoase pentru sportivii români. Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc, mai ales vouă care sunteţi acolo în social media şi aţi fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiţiei.

Sper să rămâneţi în continuare alături de mine, pentru că s-a încheiat un capitol din viaţa mea, dar cu siguranţă vor mai urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns!”

Acestea au fost cuvintele (și lacrimile) prin care campioana olimpică cu echipa României în 2016 și dubla vicecampioană olimpică la individual (2008 și 2020) a anunțat că drumul ei pe pistele de concurs s-a încheiat. Îți mulțumim Ana Maria pentru tot ce ai făcut! Ai fost și rămâi o mare campioană a sportului românesc!