Orașul Barcelona va găzdui de vineri și până duminică, între 23 și 25 ianuarie, prima etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin din acest an. România va fi prezentă în Spania cu o delegație formată din nouă sportive, după cum urmează: Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Anca Măroiu, Loredana Dinu, Maria Udrea, Ioana Dumitru, Ana Maria Constantin și Amalia Tătăran.
Delegația condusă de antrenorii Dan Podeanu și George Epurescu a plecat joi dimineață spre Barcelona, iar vineri dimineața va începe concursul. Simona Pop, Anca Măroiu, Loredana Dinu, Maria Udrea, Ioana Dumitru, Ana Maria Constantin și Amalia Tătăran vor intra vineri dimineața în calificări, în timp de Ana Maria Brânză și Simona Gherman sunt admise direct pe tabloul principal de 64, grație pozițiilor din clasament.
Vineri și sâmbătă, 23 și 24 ianuarie, va avea loc proba individuală, iar duminică, 25 ianuarie, e programată întrecerea pe echipe.
În 2011 și 2013, Ana Maria Brânză s-a impus la Barcelona în proba individuală, ultima dată după o finală cu Simona Gherman. La echipe, România a câștigat în 2007 și 2012 și a terminat pe locul trei în 2006 și 2014.
Lista cu învingătoarele all-time la individual arată astfel:

tabel barcelona
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția fetelor noastre la concursul din Barcelona.