Cupa Mondială Plovdiv – floretă, seniori, masculin
Benjamin Bodo, Alexandru Pîrva, Silviu Roșu și Alexandru Sîrb au fost floretiștii români prezenți la Cupa Mondială de la Plovdiv. Trei dintre aceștia au părăsit competiția după faza grupelor (Alexandru Sîrb și Silviu Roșu – câte o victorie, Alexandru Pîrva – fără meci câștigat), Cu două victorii, Benjamin Bodo a mers în primul tur al tabloului preliminar, unde a fost învins cu 15-3 de americanul Sidarth Kumbla.

Cupa Mondială Tauberbischofsheim – floretă, seniori, feminin, individual
Cinci floretiste tricolore au participat la concursul individual de cupă mondială din Germania. Toate au depășit faza grupelor și au intrat pe tabloul preliminar. Aici, patru dintre ele au fost eliminate în primul tur: Mălina Călugăreanu a pierdut la italianca Martina Sinigalia (4-15), Maria Boldor a cedat în fața americancei Iman Blow (13-15), Andreea Dincă a fost învinsă de Sabrina Cho, din Statele Unite (5-15), iar Anca Săveanu a fost întrecută de Kemei Cheung
(Singapore) cu 10-9.
Singura floretistă tricoloră care s-a calificat pentru turul secund preliminar a fost Emilia Corbu, victorioasă cu 15-8 în disputa cu britanica Georgia Silk (15-8). Din păcate și Emilia a cedat în turul următor, pierzând cu 12-15 întâlnirea disputată în compania Kristinei Petrova (Ucraina).

Foto: Bizzi Team/FIE