Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” organizează, în colaborare cu Federația Română de scrimă, pentru al doilea an consecutiv, Cupa Europei la floretă feminin. Competiția se va desfășura duminică, 19 aprilie, la Sala Mihai Viteazul din București. Echipele participante, programul competiției, dar și alte detalii privind organizarea concursului au fost prezentate joi, 16 aprilie, într-o conferință de presă desfășurată la Complexul Ghencea, la care au participat președintele Federației Române de Scrimă – Mihai Covaliu, președintele C.S.A. ”Steaua București” – George Boroi, managerul secției de scrimă al C.S.A. ”Steaua București” – Roxana Bârlădeanu și antrenorul echipei Steaua și al lotului național de floretă feminin – Petre Ducu.
În cadrul conferinței, președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu, a explicat importanța desfășurării Cupei Europei la Floretă feminin în țara noastră: ”Este o competiție foarte importantă pentru noi și datorită faptului că, la prima ediție organizată anul trecut în condiții excepționale la Sala Mihai Viteazul, toată lumea a avut doar cuvinte de laudă. Tocmai de aceea, și în acest an, Confederația Europeană de Scrimă a acordat organizarea acestui important eveniment țării noastre. Vreau să mulțumesc Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București” pentru efortul depus în organizarea acestei competiții împreună cu Federația Română de Scrimă. Vă așteptăm pe toți la un regal al scrimei, care va fi organizat în condiții excepționale!”

George Boroi: “Competiții precum Cupa Europei cresc foarte mult nivelul de pregătire și de performanță sportivă”

La rândul său, președintele C.S.A. ”Steaua București”, George Boroi a adăugat: ”Suntem onorați să organizăm a doua ediție a Cupei Europei la București, cu o participare valoroasă. Mă bucur că această colaborare cu Federația Română de Scrimă tinde să devină una foarte strânsă și rodnică, pentru că, ceea ce acum trei ani de zile părea ceva foarte greu de realizat, iată că acum este ceva statornic. Suntem onorați ca președinte al Comitetului de Organizare să fie domnul general locotenent doctor Cătălin Zisu și mulțumim cu această ocazie Ministerului Apărării Naționale pentru sprijinul constant pe care l-am primit pentru organizarea competițiilor de acest gen, care cresc foarte mult nivelul de pregătire și de performanță sportivă. Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” a avut și va avea întotdeauna o politică de vizibilitate prin performanță”.

Petre Ducu: “Dumincă vom trage finala la Cupa Europei!”

La Cupa Europei la Floretă feminin organizată în urmă cu un an, C.S.A. ”Steaua București” s-a clasat pe locul 3, după ce a învins în finala mică reprezentanta Club de Esgrima de Vigo El Olivo din Spania. Pentru tânăra echipă roș-albastră era prima competiție internațională de senioare la care participa. ”Planul nostru strategic de revigorare a floretei a început acum șase ani și am început cu un grup de fetițe de 12-13 ani. Dacă am avut curaj anul trecut să înscriem o echipă foarte tânără, anul acesta avem o echipa tânără, de perspectivă, planul funcționează exact cum ne-am așteptat și, dacă vom încerca să fim realiști și să facem pașii corect, atunci cu siguranță vom avea o echipă pe care ne vom putea baza la Jocurile Olimpice din 2020. Până atunci însă, toate aceste competiții la care sportivele participă reprezintă o bază de pregătire. Cupa Europei la Floretă feminin este un concurs cu tradiție. Am câștigat de 10 ori acest trofeu, ultima oară în 2006. Referitor la echipa pe care o vom alinia duminică, față de anul trecut noi am schimbat două componente. Am transferat la CSU Poli Timișoara două fete, tocmai pentru a crea o concurență adevărată și în cadrul Campionatelor Naționale și de a promova alte tinere – dovadă Ancuța Săveanu, care are 15 ani, crescută de noi, în pepiniera proprie. Sunt copii, dar sunt copii deosebiți, care și-au depășit condiția și care pot participa la nivel de senioare. Ca antrenor, e greu să pui presiune, dar sunt momente când trebuie să faci acest lucru. Iar noi, duminică, vom trage finala!”, a declarat Petre Ducu, antrenorul care, împreună cu Florin Gheorghe, le pregătește pe floretistele steliste, dar și lotul național al României.

Roxana Bârlădeanu: “Sunt convinsă că sportivele noastre vor face o performanță deosebită!”

Organizarea competiției la București este și o bucurie, dar și o mare responsabilitate pentru sportive, care vor evolua în fața susținătorilor. ”Generația noastră, a anilor ’90, nu a avut șansa de a trage acasă pentru cucerirea acestui trofeu. Mă bucur pentru tinerele noastre sportive că au această șansă și sunt convinsă ca vor face o performanță deosebită”, a declarat managerul secției de scrimă a C.S.A. ”Steaua București”, Roxana Bârlădeanu, multiplă medaliată europeană, mondială și olimpică. Aceasta a amintit și despre cele mai recente performanțe ale floretistelor steliste: ”Mălina Călugăreanu, Maria Boldor Boghiță și Corina Damaschin sunt câștigătoare ale concursului de Cupă Mondială pe echipe din Belgrad (Serbia), în Guatemala au câștigat medalia de argint, iar la Bratislava (Slovacia) s-au clasat pe locul 4. De asemenea, sportivele steliste sunt campioane naționale la proba pe echipe la Campionatele Naționale U23 și Campionatele Naționale de juniori. Anca Săveanu este campioană la echipe cadeți.”
Pentru câștigarea trofeului Cupa Europei, ediția 2015, vor concura cluburile C.D.S. Mangiarotti din Italia, Bourg la Reine din Franța, Hapoel Akko Romach Abirim din Israel, Şcoala de scrimă Chişinău din Republica Moldova, iar din România – CSA ”Steaua București” și CSU Poli Timișoara.

Programul competiției:
Ora 09:00 – Control echipament
Ora 09:30 – Ședință tehnică
Ora 10:00 – Debut tablou de eliminare directă
Ora 11:15 – Semifinale
Ora 12:30 -13:30 – Finala mică
Ora 13:30 -15:00 – Pauză
Ora 15:00 – Finala
Ora 16:00 – Festivitate de premiere.
Intrarea este liberă.
FOTO: CSA Steaua

PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:

logo_RODOTEX_rgb_trans

DSC_0001 DSC_0941 DSC_0957 DSC_0958 DSC_0968 DSC_0992