Mihai Covaliu, fost campion olimpic, mondial și european la sabie și președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a primit vineri titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universității Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.

Organizată în cadrul unei serii de evenimente prin care UNEFS își sărbătorește un secol de la înființare, ceremonia s-a desfăşurat în Sala de Marmură a Universității Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.

La eveniment au fost prezenți oficiali din sportul românesc, printre care s-au numărat antrenorul Octavian Bellu, Carmen Tocală – președintele Federației Române de baschet, Elisabeta Lipă – președintele Federației Române de Canotaj, Camelia Potec – președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Irina Deleanu – președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, Andreea Răducan, Ana Maria Popescu-Brânză, Doina Melinte, Georgeta Andrunache și Violeta Beclea.

„Este o onoare şi o plăcere incomensurabilă pentru mine să primesc acest titlu de Doctor Honoris Causa, mai ales în acest an în care Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport aniversează 100 de ani. Vă mulţumesc de 100 de ori”, a declarat Mihai Covaliu după primirea distincției.

Mihai Covaliu (45 de ani) a fost campion olimpic la sabie individual (Sydney 2000), campion mondial la sabie individual (Leipzig 2005) și campion european la sabie echipe – cu România (Izmir 2006). El a mai câștigat alte opt medalii de argint și bronz la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene. Între anii 2013 și 2016, Mihai Covaliu a fost președinte al Federației Române de Scrimă.