Svechnikov Cup – Bulgaria

Juniori, feminin, sabie

În concurs au fost înscrise două sportive din România: Ilinca Pantiș și Roberta Ciobanu. Ambele fete au intrat pe tablou, unde

Ilinca Pantiș a învins-o în optimi pe Sofia-Alexandra Medarska (Bulgaria), cu 15-6, iar în sferturi a dispus de o altă bulgăroaică, Siana Epitropova, cu 15-7. Ilinca a cedat greu în semifinale, fiind învinsă cu 15-14 de Beloslava Ivanova. La final Ilinca Pantiș a obținut medalia de bronz.

Cealaltă reprezentantă a României, Roberta Ciobanu a trecut în 16-imi de Aya Aroiu (Bulgaria), cu 15-6, pierzând în optimi, la o tușă, meciul cu o altă localnică, Kristina Milanova, scor 14-15. La final, Roberta s-a clasat pe locul 14.

Seniori, feminin, sabie

În competiția feminină de duminică, rezervată senioarelor, am avut înscrise pe listele de start șapte tricolore: Mihaela Chițu, Roberta Ciobanu, Felicia Iacob, Tania Luțea, Sabina Martiș, Maria Matei, Ilinca Pantiș.

Mihaela Chițu a mers foarte bine pe tablou, eliminând-o în optimi pe Mihaela Nikolova (Bulgaria), cu 15-10; în sferturi pe Olga Hramova (Bulgaria), cu 15-14; iar în semifinale pe Maria Matei, de care a dispus cu 15-12. Mihaela a pierdut finala cu reprezentanta Bulgariei, Ioana Ilieva, scor 3-15, câștigând medalia de argint a concursului.

Maria Matei a intrat pe tablou din faza optimilor. Ea a învins-o pe localnica Veronica Vasileva cu 15-12, trecând în sferturi de Kalina Atanasova, cu 15-12. În semifinale, Maria a fost învinsă de Mihaela Chițu.

Sabina Martiș a eliminat-o pe Mariela Georgieva (Bulgaria), în optimi, cu 15-11m dar a fost învinsă în sferturi de Ioana Ilieva (Bulgaria), cu 15-12.

Ilinca Pantiș s-a calificat direct în optimi, unde a pierdut în fața Kalinei Atanasova, din Bulgaria, cu 12-15.

Felicia Iacob a fost eliminată în 16-imi, de către bulgăroaica Veronica Vasileva, scor 11-15.

Tania Luțea și Roberta Ciobanu s-au întâlnit în 16-imi, câștig de cauză având Tania, învingătoare cu 15-12. La rândul ei, Tania a fost întrecută în optimi de Emma Neykova (Bulgaria), cu 15-14.

La final, Mihaela Chițu a obținut argintul, Maria Matei a primit bronzul, Sabina Martiș a fost a șasea, Ilinca Pantiș a încheiat pe locul 9, Tania Luțea pe 15, Roberta Ciobanu pe 18, iar Felicia Iacob pe 20.

????????????????????????????????????
Cupa Romaniei 2021 sabie feminin