Floreta feminină românească a înregistrat două succese importante la finalul săptămânii trecute, la etapa din Circuitul European de cadeți de la Samorin.
Mai întâi, sâmbătă, 4 noiembrie 2017, Rebeca Cândescu (CSA Steaua) a câștigat proba individuală, iar Andreea Gheorghe (CSA Steaua) s-a clasat pe locul al treilea în același concurs la care au luat startul 107 sportive. Duminică, în proba pe echipe, România1 s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după un parcurs fără greșeală: tabloul de 32 – liber; tabloul de 16 – 45-24 cu Polonia4; tabloul de 8 – 45-21 cu Slovacia; semifinale – 43-38 cu Letonia; finala mare – 45-26 cu Ucraina.
Pentru România1 au tras: Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA București), Andreea Gheorghe (CSA Steaua). Antrenor: Marius Gheorghe.
Trebuie spus faptul că deplasarea sportivelor de la București la Samorin s-a făcut cu un microbus Mercedes Vito, pus la dispoziție de către Autoklass Pipera în baza contractului de colaborare semnat cu Federația Română de Scrimă la finalul lunii august a acestui an.
Următoarea etapă din Circuitul European de cadeți, la floretă feminin, va avea loc la Moedling (Austria), în perioada 11-12 noiembrie 2017.