Campioni pe metru pătrat! Biblioteca Centrală Universitară a fost azi gazda unei întâlniri de excepție! Ministrul Eduacției, Sorin Mihai Cîmpeanu, i-a premiat pe membrii delegației României la Gimnaziada Europeană care s-a desfășurat la jumătatea lunii mai, în Franța, regiunea Normandia. Printre sportivii și oficialii prezenți astăzi la BCUB s-au numărat și medaliații de la scrimă – Andreea Dincă (aur la floretă feminin), Radu Nițu (argint la sabie masculin), Sebastian Drăghici (argint la floretă masculin), Emma Șonț (bronz la spadă feminin), Catinca Dumitru (bronz la sabie feminin). În afara acestor șase medalii, România a mai cucerit un argint și în competiția pe echipe mixte. Singurul absent, motivat, a fost Marton Mezinger (argint spadă masculin).

Ministrul Educației a oferit Federației Române de Scrimă, reprezentată de secretarul general, Roxana Scarlat-Bârlădeanu o plachetă și le-a mulțumit scrimerilor prezenți, felicitându-i pentru prestațiile de la Rouen.

La rândul său, Roxana Scarlat-Bârlădeanu i-a oferit Ministrului Educației, din partea Federației Române de Scrimă, o plachetă pentru sprijinul acordat în promovarea sportului școlar la nivel național și internațional.

România a cucerit la Gimnaziada Europeană un număr de 38 de medalii, la nouă discipline sportive și a ocupat locul 10 în clasamentul pe națiuni, din cele 65 de țări participante. Pentru premierea performanțelor obținute la Gimnaziadă, Ministerul Educației a alocat suma de 260.625 de lei.