Lotul de spadă seniori feminin al României își continuă pregătirile pentru cele mai importante competiții din acest sezon calendaristic. Astfel, în perioada 15-22 martie 2018, spadasinele se află într-un cantonament de opt zile la Satu Mare, urmând ca apoi, între 23 și 25 martie o parte dintre ele să concureze la Grand Prix-ul de la Budapesta.
Lotul care se pregătește timp de opt zile la Sala de scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare este format din următoarele sportive: Ana Maria Brânză, Maria Udrea, Raluca Sbîrcia, Amalia Tătăran, Claudia Năboiu, Greta Vereș, Ramona Calcan, Alexandra Predescu, Denisa Barosan, Adela Danciu, Bianca Benea, Zsuzsa Schlier și Teodora Coste.
Antrenori: George Epurescu, Nicolae Ille, Iulian Bratu, Ștefan Claudiu.
Medic: Lorena Nicolosu.
Maseur: Mircea Lascăr.
Lotul de spadă seniori feminin al României a fost ultima dată în cantonament la Satu Mare, în 2016, tot în martie, cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio.
Joi, 15 martie, de la ora 17:00, cea mai mare parte a sportivelor din lot au efectuat primul antrenament la Satu Mare, iar impresiile culese de la Ana Maria Brânză și antrenorul George Epurescu sunt dintre cele mai bune:
GEORGE EPURESCU:  
„Astăzi am ajuns la Satu Mare și am efectuat primul antrenament de pregătire fizică. În zilele următoare se vor alatura lotului și junioarele care tocmai s-au întors de la Campionatul European de la Soci. Avem o săptămână la dispoziție să pregătim următoarea competiție. Sunt mulțumit de faptul că nu există probleme medicale în lot și ne putem desfășura activitatea conform planificării. Vom beneficia și de ajutor din partea echipei de spadă masculin juniori, ceea ce este foarte bine pentru această etapă. Am încredere că dacă vom urma planul, rezultatele nu vor întârzia să apară. Le mulțumim sătmărenilor pentru sprijin și găzduire”.
ANA MARIA BRÂNZĂ: „Mă bucur de fiecare dată să mă întorc în Satu Mare și să observ că scrima are un viitor aici. Cumva, a rămas și orașul copilăriei mele, având în vedere că în acea perioadă, majoritatea competițiilor erau organizate aici. Sala arată minunat, avem toate condițiile și le mulțumim tuturor pentru călduroasa primire. Le mulțumim și juniorilor pentru că au acceptat să ne ajute în pregătire. Sper să avem o săptămână reușită și asta să se vadă în rezultatele de la Grand Prix-ul de la Budapesta”.
Programul Grand Prix-ului de spadă de la Budapesta este următorul:
VINERI, 23 MARTIE
Ora 9:30 – start grupe preliminare spadă masculin;
SÂMBĂTĂ, 24 MARTIE
Ora 10:30 – start grupe preliminare spadă feminin;
DUMINICĂ, 25 MARTIE
Ora 9:30 – tabloul de 64 la spadă masculin;
Ora 11:00 – tabloul de 64 la spadă feminin;
Ora 20:00 – semifinalele și finalele la spadă masculin și feminin.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin, din sezonul 2017-2018, va avea loc în perioada 4-6 mai, în Dubai.
GALERIE FOTO completă de la antrenamentul de azi de la Satu Mare puteți vedea AICI.
FOTO: Cosmin BRATA