Oraşul german Leipzig găzduieşte în perioada 7-9 februarie a doua etapă de Cupă Mondială la spadă feminin. România va participa atât în concursul individual (din 7-8 februarie), cât şi în cel pe echipe (din 9 februarie) cu următoarele sportive: Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea, Ana Maria Constantin şi Ioana Dumitru. Delegaţia va fi condusă de antrenorul Octavian Zidaru. Faţă de Doha, a fost lăsată acasă Raluca Sbârcia şi au fost luate în lot Ana Maria Constantin şi Ioana Dumitru.
“La Leipzig se schimbă echipa, dar ne propunem un loc pe podium atât la individual, cât şi pe echipe. Sbârcia a fost lăsată acasă pentru că mă aşteptam la mai mult de la ea la Doha, în proba pe echipe. Nu e pedepsită, dar dăm şi altora şanse”, a spus Zidaru.
În prima etapă de Cupă Mondială din acest an, de la Doha (Qatar), la individual, Ana Maria Brânză s-a clasat pe locul cinci, iar România a câştigat medalia de aur în proba pe echipe. Apoi, la Grand Prix-ul (etapă de Cupă Mondială doar la individual) de la Budapesta, Ana Maria Brânză s-a clasat pe locul I.