Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023

Sabie, masculin, echipe

Echipa României (Matei Cîdu, George Dragomir, Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi) a trecut de primul tur, după o victorie cu 45-42 în fața echipei din Polonia.

În turul următor, sferturile de finală, tricolorii au întâlnit Italia și au făcut un meci bun. Italia, cu Luigi Samele și Luca Curatoli în echipă, a condus în mare parte, România a revenit în meci după releele 3 și 5, cu Dragomir și Teodosiu pe planșă. Ursachi a fost schimbat de Cîdu și acesta a reușit să țină România în luptă. Finalul a fost unul dramatic. Curatoli a dus Italia la 6 tușe avans, 40-36. Apoi cel mai titrat sabrer din echipa noastră a făcut minuni. Încurajat de pe margine de Mihai Covaliu, Laura Badea și Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu a reușit să recupereze și să egaleze la 44-44. Ultimul atac a fost însă al italianului Samele, care a închis scorul la 45-44.

În turneul pentru locurile 5-8, tricolorii au pierdut din nou la o singură tușă meciul cu Spania, scor 44-45, și au întâlnit Georgia în meciul de clasament pentru locul 7. Aici , românii nu au mai lăsat meciul din mâini, au condus aproape în permanență și s-au impus cu 45-31, ocupând locul 7 în clasamentul final.