Emisiunea “Poveştile lu’ Pilu” are în această seară, de la ora 19:30, la TVR Cluj, şi de la ora 22:30, la TVR 3, un invitat special: Josef Ştefan Szepeschy.  Ca mulți copii din Satu Mare, eroul de poveste nu s-a îndrăgostit de minge. I-a plăcut duelul. La 9 ani s-a întâlnit cu Șandor Csipler și viitorul i-a fost trasat. A simțit spada și a decis că asta-i planșa de lansare. A ajuns la Steaua București, a devenit campion național, a îmbrăcat echipamentul echipei naționale de aproape o sută de ori dar n-a fost să fie. A plecat în Germania în 1972 și a devenit campion mondial un an mai târziu.
O poveste plină de poezie, lacrimi, cântec și românism. Ioșca, așa-i place să-și audă prenumele, e boemul  bonom din scrima românească și nu numai.

Despre emisiune
Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.
“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de… poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.
Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!
Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!
Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.