Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023

Sabie, feminin, individual

Două dintre cele patru sportive tricolore au fost eliminate din faza grupelor: Tania Luțea și Sabina Martiș.

Maria Matei și Ilinca Pantiș au intrat pe tabloul principal. Maria a fost învinsă în primul tur, de către poloneza Malgorzata Kozaczuk, care s-a impus cu 15-6.

Ilinca Pantiș a intrat direct în turul secund, unde a învins-o pe turcoaica Begum Alkaya, scor 15-12. În optimi, Ilinca a eliminat-o pe Lucia Martin-Portugues (Spania), pe care a învins-o cu 15-7, iar în sferturi a învins-o pe Araceli Navarro, din Spania, cu 15-11. În semifinale, sportiva tricoloră a făcut un meci foarte bun în compania Theodorei Gkountoura, din Grecia, pe care a și învins-o cu 15-14. Adversara din finală a fost Olga Kharlan, din Ucraina, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană, cu 15 medalii de aur la aceste competiții în palmares. Ilinca a cedat cu 3-15, dar a rămas cu medalia de argint și cu o performanță incredibilă!

În clasamentul general, Maria Matei a încheiat pe locul 36, Tania Luțea pe 41, iar Sabina Martiș pe 52.

Spadă, masculin, individual

Alex Oroian, reprezentantul României în concursul masculin de spadă, s-a calificat pe tabloul principal, intrând direct în turul al doilea. Aici s-a duelat cu spaniolul Juan Pedro Romero, în fața căreia a cedat cu scorul de 12-15. În clasamentul final Alex Oroian a încheiat pe locul 47.