Sala de scrimă „Ana Pascu” din București a găzduit sâmbătă și duminică, 4 și 5 martie 2017, ediția a VI-a a Cupei Aramis la floretă. Organizată de către ACS Aramis București, cu sprijinul Federației Române de Scrimă, competiția s-a disputat la feminin și masculin, doar la individual, la trei categorii de vârstă: copii III (până în 9 ani), copii II (10-11 ani) și copii I (până în 13 ani).
În total, în cele două zile de concurs s-au duelat 69 de sportivi de la cluburi de floretă din București, Ploiești, Timișoara și Brașov, iar câștigători au fost următorii: Cristian Stoian (CSS Triumf București) – la copii III masculin, Mihnea Petrache (ACS Floreta Timișora) – la copii II masculin, Ionuț Stoe (CSS Triumf București) – la copii I masculin, Ioana Barbu (CSS Ploiești) – la copii III feminin, Ingrid Miti Bikflavi (ACS Floreta Timișoara) – la copii II feminin și Karina Vasile (ACS Balestra București) – la copii I feminin.
Clasamentele complete ale ediției a VI-a a Cupei Aramis la floretă pentru copii arată astfel:
COPII III MASCULIN

COPII II MASCULIN

COPII I MASCULIN

COPII III FEMININ

COPII II FEMININ

COPII I FEMININ

Următoarea competiție națională de floretă este Campionatul Național de tineret, din perioada 23-26 martie 2017, de la Izvorani.