Pentru sportiva Bianca Pascu, anul 2017 a fost unul excelent. Medaliată cu bronz la Campionatul European de la Tbilisi, în proba de sabie feminin individual, Bianca mai are în palmares încă două locuri trei la etapele de Cupă Mondială din acest an: la Grand Prix-ul de la Moscova și la etapa de Cupă Mondială de la Orleans.
Toate aceste succese au poziționat-o pe sportiva de la CS Dinamo București pe locul 11 în clasamentul la zi al Cupei Mondiale de sabie seniori feminin și pe locul 1 în clasamentul Federației Române de Scrimă pe 2017.
Acum, la final de an, Bianca Pascu a acceptat să acorde un interviu site-ului oficial al FR Scrimă, în care a explicat cum a reușit să obțină rezultatele foarte bune din 2017, ce dezamăgiri și bucurii a avut, dar și care îi sunt obiectivele pentru 2018.

Cum a fost pentru tine anul 2017?
Anul 2017 pentru mine a fost unul plin de realizări. A fost anul în care am cules roadele muncii mele, a fost anul în care eu, ajutată de antrenori și de colegi, am privit scrima cu alți ochi.
Care a fost cel mai dificil moment din acest an care se apropie de final cu pași repezi?
Cel mai dificil moment din acest an a fost cu siguranță pierderea antrenorului Dan Găureanu.
Dar cel mai plăcut?
Cel mai placut moment din acest an a fost reprezentat de câștigarea medaliei de bronz la Campionatul European de la Tbilisi.
Ce a reprezentat pentru tine faptul că esti sportivul numărul un al Federației Române de Scrimă în 2017?
Faptul că am ieșit sportiva anului 2017 în clasamentul Federației Române de Scrimă a însemnat mult pentru mine, pentru grupul nostru. A fost ca o mulțumire sufletească pentru toate sacrificiile făcute până acum. A fost momentul în care am putut să zâmbesc în fața oamenilor care nu mi-au dat nici o șansă.
Ai vreun obiectiv pe care nu l-ai îndeplinit în 2017?
Da. Am vrut o medalie și la Campionatele Mondiale, dar mi-am dat seama că îmi pierdusem vârful de formă după Europene.
Care este secretul ascensiunii extraordinare din acest an?
Nu știu dacă e neapărat un secret. Eu am muncit foarte mult în ultimii ani, chiar dacă au fost persoane și antrenori care nu mi-au dat încredere și șanse de a arăta ceea ce pot. Florin Zalomir a fost cel care a crezut în mine, a privit dincolo de limitele mele și împreună am găsit calea către succes.
Ce îți dorești de la 2018?
Îmi doresc în primul rând să fiu sănătoasă. Contează enorm asta pentru mine, pentru ca să mă pot antrena. Cât timp eu sunt liniștită și pot să mă antrenez, nimic nu mă poate opri. Îmi doresc mai mult de la 2018, mai multe realizări și sper să rămân în top 16. Îmi doresc de asemenea ca și băieții, alături de care mă antrenez, să aibe un an cât mai strălucitor.