Cupa Mondială la sabie juniori – Sosnowiec (Polonia) – feminin, individual

Din cele șase românce care au concurat la Sosnowiec, doar Andreea Șerbănoiu a ieșit din competiție încă din faza grupelor.

În turul preliminar au intrat și au fost eliminate Ana Botezatu (învinsă însă de franțuzoaica Toscane Tori cu 15-10), Emma Iacob (întrecută de către Sina Neumann, din Germania, cu 15-8) și Denisa Șerban (9-15 în fața americancei Jenna Shoman).

Maria Badea a învins-o pe Paulina Porada (Polonia) în turul preliminar, cu 15-11, calificându-se pe tabloul principal, acolo unde Ilinca Pantiș era calificată direct după faza grupelor.

Pe tablou, în primul tur, Ilinca Pantiș a dispus de Barbara Bende, din Ungaria, cu 15-6, în timp ce Maria Badea a cedat cu 10-15 meciul disputat în compania americancei Siobhan Sullivan.

Ilinca Pantiș a depășit și faza 16-imilor, în urma victoriei pe care a obținut-o în meciul cu bulgăroaica Beloslava Ivanova (15-10), fiind eliminată din concurs în optimi, de către rusoaica Mariya Zinyukhina, în fața căreia a pierdut cu 12-15. La final, Ilinca a ocupat locul 10 în ierarhia generală, Maria Badea clasându-se pe poziția 45.