Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Maria Udrea, alături de antrenorul Octavian Zidaru, au plecat joi dimineața spre Rio de Janeiro pentru penultima etapă de Cupă Mondială de spadă seniori din 2014. Concursul va avea loc de vineri, 16 mai, și până duminică, 18 mai, atât la individual cât și la echipe. Cupa Mondială de la Rio de Janeiro este primul concurs internațional la care va lua startul Simona Gherman de la revenirea sa pe planșe. Ultima etapă de Cupă Mondială la care a fost prezentă Simona Gherman a fost cea de la Leipzig (Germania), pe 29 iunie 2012, când s-a clasat pe locul 35.
„Cu siguranță adversarele noastre o să fie surprinse de prezența Simonei acolo și sper ca această surpriză să le clatine puțin încrederea în ele”, a spus Ana-Maria Brânză la Dolce Sport, completată de Simona Gherman: „Mă simt pregătită, dar sincer plec la concursul acesta fără un obiectiv anume. Vreau să văd pe unde mă aflu la concursurile din afară. Sper ca la Mondiale să fiu apta sută la sută și să iau o medalie”.
De la Rio de Janeiro, trei dintre fete vor pleca direct la Grand Prix-ul de la Havana (22-23 mai), iar antrenorul Octavian Zidaru împreună cu Maria Udrea vor reveni în țară.
Știrea video cu plecare echipei de spadă la Rio de Janeiro poate fi văzută AICI.