Sezonul 2017-2018 al Cupei Mondiale de sabie pentru juniori debutează la finele acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, 16 și 17 septembrie, în Iran.
La Teheran, 63 de sportivi se duelează în probele individuale și pe echipe la sabie juniori masculin. România este reprezentată în Iran de patru sportivi: Matei Aniculoesei (CSA Steaua), Petru Aniculoesei (CSA Steaua), George Dragomir (CSM Unirea Slobozia) și Răzvan Stănescu (CSM Unirea Slobozia).
Sâmbătă, 16 septembrie 2017, în prima zi de concurs a avut loc proba individuală. Cel mai bun rezultat al delegației României a fost obținut de către George Dragomir. Legitimat la CSM Unirea Slobozia, George a fost eliminat pe tabloul de 16 și a încheiat întrecerea pe locul 11. Ceilalți sabreri români au încheiat concursul de la Teheran pe următoarele poziții: Răzvan Stănescu (CSM Unirea Slobozia) – locul 20, Matei Aniculoesei (CSA Steaua) – locul 25 și Petru Aniculoesei (CSA Steaua) – locul 38.
Podiumul probei de sabie masculin juniori individual de la Teheran arată astfel: 1. Kiryl Kirpichou (Belarus), 2. Federic Kindler (Germania), 3. Amirahmad Amini (Iran) și Giacomo Mignuzzi (Italia).
Programul de concurs de duminică este următorul:
Ora 8:30 – start probă pe echipe;
Ora 14:30 – finala în proba pe echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie juniori masculin va avea loc la Plovdiv pe 7 octombrie 2017.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Teheran.