Orașul chinez Guangzhou a găduit sâmbătă, 21 noiembrie, Congresul Federației Internaționale de Scrimă pe 2015. La acest eveniment au participat reprezentați ai 123 din cele 150 de federații, în total confirmând prezența 213 persoane. Printre invitați s-au numărat și Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, și Marius Florea, secretarul general al Federației Române de Scrimă.
Unul dintre punctele de interes ale Congresului FIE a fost reprezentat de premierea câștigătorilor Cupelor Mondiale la juniori și seniori, la individual, la toate cele trei arme, în sezonul 2014-2015. Printre ei s-a numărat și Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), câștigătoare a Cupei Mondiale la floretă juniori feminin individual, în sezonul 2014-2015.
Conform clasamentului FIE, Mălina Călugăreanu a acumulat în sezonul precedent 132 puncte. În același clasament al Cupei Mondiale, o altă stelistă, Maria Boldor, s-a situat pe locul 11.
În vârstă de 19 ani, Mălina Călugăreanu a început să practice scrima la 12 ani, la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Este titulară în echipa de floretă a României și se pregătește, atât la CSA Steaua București, cât și la lotul național, cu antrenorii Petre Ducu și Florin Gheorghe.
Sub îndrumarea celor doi tehnicieni, echipa de floretă a Stelei — cu toate titularele încă la vârsta junioratului — a cucerit medalia de bronz la ediția 2014 și medalia de argint la ediția 2015 a Cupei Europei la floretă feminin senioare. La ambele ediții, Mălina Călugăreanu a fost componentă de bază a lotului stelist.
Principalele puncte de discuție ale Congresului FIE 2015 au fost:
– orașul gazdă pentru Campionatul Mondial de seniori 2018;
– orașul gazdă pentru Campionatul Mondial de veterani 2018;
– orașele gazdă pentru Campionatul Mondial de cadeți și juniori 2017 și 2018;
– bugetul pentru 2016;
– propuneri pentru schimbări în statutul și în regulamentul FIE;
– rapoartele Comisiilor și Consiliilor FIE.
Site-ul www.frscrima.ro va reveni cu informații pe larg de la Congresul Federației Internaționale de Scrimă pe 2015 de la Guangzhou.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans

Vezi mai jos o galerie foto de la festivitatea de premiere a Mălinei Călugăreanu: