Sabrerul Tiberiu Dolniceanu împlinește joi, 3 aprilie, 26 de ani! Născut pe 3 aprilie 1988, Tiberiu s-a apucat de scrimă la Iași, iar în momentul de față este legitimat la CS Dinamo București, club alături de care a câștigat la mijlocul lunii martie Cupa Campionilor Europeni. Pe lângă numeroasele distincții obținute pe plan intern, Dolniceanu se poate lăuda și cu un bogat palmares internațional la seniori: campion european la individual în 2013, la Zagreb; vicecampion european pe echipe în 2012, la Legnano; campion mondial pe echipe în 2009, în Antalya; vicecampion mondial pe echipe în 2013, la Budapesta; medaliat cu bronz la mondiale, pe echipe, în 2010, la Paris, și la individual, în 2013, la Budapesta; vicecampion olimpic pe echipe în 2012, la Londra.
Totodată, elevul lui Mihai Covaliu este lider în exercițiu în clasamentul Cupei Mondiale de sabie seniori, iar în urmă cu zece zile și-a trecut în palmares și cea dintâi victorie în această competiție, la Moscova.
Cu ocazia împlinirii vârstei de 26 de ani, Federația Română de Scrimă îi dorește multă sănătate, putere de muncă, multe succese și un sincer „La Mulți Ani!”