În perioada 31 ianuarie – 2 februarie, localitatea italiană Chiovari găzduieşte o nouă ediţie a Jocurilor Mediteraneene la scrimă. Competiţia este dedicată cadeţilor şi juniorilor, iar România a fost şi ea invitată, chiar dacă nu are ieşire la Marea Mediteraneană. Federaţia Română de Scrimă a trimis în Italia şapte scrimeri, care concurează astfel: Tudor Cucu (sabie cadeţi), Adrian Dabija, Florea Florian (ambii la spadă cadeţi şi juniori), Ioan Constantinescu (spadă juniori), Maria Boldor şi Mălina Călugăreanu (ambele la floretă junioare) şi Iulian Teodosiu (sabie juniori).
Prima zi a fost dedicată cadeţilor, iar românii au avut prestaţii excelente.
Tudor Cucu (foto, în dreapta) a pătruns până în finala probei de sabie după următorul parcurs: 15-11 în optimi cu Fares Ferjani (Tunisia), 15-11 în sferturi cu Edoardo Ramunno (Italia), 15-6 în semifinale cu Alp Ege Koc (Tucia). În finală, Tudor a cedat cu 15-10 cu italianul Fabrizio Affede.
Tudor D. Cucu pe podium
Tudor a fost imitat de Adrian Dabija (foto, în stânga), în proba de spadă. Sportivul de la UNEFS Bucureşti a ajuns până în finală după victorii cu: Abdalmoundeer Gouma (Libia) în optimi, scor 15-12; Florian Florea (România) în sferturi, scor 15-13 şi Salemi Lorenzo (Italia) în semifinale, scor 15-11. Din păcate, în finală, românul a cedat cu 15-6 în faţa italianului Federico Vismara.
Dabija pe podium2