Trofeul Pellegrini la floretă ajunge sâmbătă, 13 mai 2017, la ediția a VIII-a. Concursul, care va avea participare internațională, are loc la feminin și masculin, la seniori, doar la individual.
Probele încep la ora 9:00 la Sala de scrimă Floreasca, cea masculină, și la Sala de scrimă din Complexul sportiv Steaua, cea feminină, iar semifinalele și finalele au loc în incinta AFI Cotroceni, lângă patinoar, de la ora 16:00.
Trofeul Pellegrini, care este organizat de către Federația Română de Scrimă cu sprijinul AFI Cotroceni, se desfășoară din 2010 în memoria lui Angelo Pellegrini, unul cei mai importanți tehnicieni de scrimă din România.
Angelo Pellegrini a fost unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de scrimă din ţara noastră. A activat iniţial la Timişoara, până în 1940, apoi la Bucureşti. Deosebit de rodnică este activitatea sa de antrenor în cadrul secţiei de scrimă a Băncii de Stat (ulterior “Progresul”) şi pentru o vreme la I.E.F.S., dar şi cea de profesor de mişcare scenică la sala “Arta”, la Teatrul Naţional şi la “Lucia Sturza Bulandra”.
Angelo Pellegrini a pregătit şi a lansat mari sportivi, în frunte cu Ana Pascu, Maria Vicol, Tănase Mureşanu, Constantin Stelian, Ştefan Tapalagă, Tudor Ilie, Ioana Dobrin, Cornel Pelmuş, Gheorghe Matei, Eugenia Ţărăgoiu.
Totodată, Angelo Pellegrini este autor al lucrărilor “Scrima cu floreta” – 1963, “Scrima şi lupta scenică” – 1971 şi “Scrima cu sabia” – 1984.
Fiul lui Angelo Pellegrini, Romeo Pellegrini, debutează ca antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Energia în anul 1976, la vârsta de 24 de ani, fiind a treia generaţie care moşteneşte pasiunea pentru scrimă.
Inițial, bunicul său, Giuseppe Pellegrini, născut în 1879 la Livorno, s-a stabilit în Timişoara în 1913, unde a deschis o sală de scrimă proprie. Mai târziu devine “profesor de arme” la  Şcoala specială de artilerie. Are merite speciale în organizarea primelor nuclee de scrimă în Timişoara, ca şi în iniţierea unor acţiuni de popularizare a acestui sport.
Moştenind calităţile înaintaşilor săi, Romeo Pellegrini işi creează la C.S.S. Energia o clasă de floretă, selectând cu răbdare şi migală, dintre sute de şcolari, din toate sectoarele Bucureştiului, pe cei mai dotaţi cu aptitudini pentru acest sport. Mai târziu, Romeo Pellegrini devine antrenor la lotul național de tineret, iar dintre sportivii pe care au avut rezultate sub comanda sa îi putem aminti pe: Gerogeta Beca, Romică Molea, Laura Badea, Claudia Grigorescu, Roxana Scarlat, Cătălina Petrescu, Irina Drăghici şi Dorina Mihai.

Cele șapte ediții ale Trofeului Pellegrini de până acum i-au avut ca și câștigători pe următorii sportivi:
2010 – Cristina Ghiță și Radu Dărăban (ambii de la CSA Steaua)
2011 – Cristina Ghiță și Virgil Sălișcan (ambii de la CSASteaua)
2012 –  Cristina Ghiță și Radu Dărăban (ambii de la CSA Steaua)
2013 – Cristina Ghiță și Virgil Sălișcan (ambii de la CSASteaua)
2014 – Kateryna Chentsova (SVSM Kiev) și Radu Dărăban (CSU Cluj)
2015 – Isabelle Stan (CSU Poli Timișoara) și Radu Dărăban (CSU Cluj)
2016 – Maria Boldor (CSA Steaua) și Radu Dărăban (CSU Cluj).

PROGRAM
Ora 9:00 – start probă masculină (Sala de scrimă Floreasca)
Ora 9:00 – start probă feminină (Sala de scrimă Ghencea)
Ora 16:00 – semifinalele la feminin și masculine
Ora 17:30 – finalele la feminin și masculin.
ACCESUL PUBLICULUI LA SEMIFINALELE ȘI FINALELE DIN AFI COTROCENI ESTE LIBER!
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile ediției a opta a Trofeului Pellegrini.