Individual

În concursul individual feminin, singura floretistă tricoloră calificată pe tabloul principal a fost Mălina Călugăreanu. Ea a fost eliminată, sâmbătă, în primul tur, de către Anna Sauer (Germania), care s-a impus cu 15-11. Sauer a încheiat competiția pierzând în finală, cu italianca Martina Favaretto. Mălina Călugăreanu s-a clasat pe locul 59.

Echipe

În concursul pe echipe, România (Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Dincă, Anca Săveanu) a trecut în primul tur al tabloului de Mexic, cu 44-40. Conduse cu 5-0 după primul releu, fetele noastre au revenit și au trecut în avantaj, iar pe final s-au distanțat și la nouă puncte. Mexicancele au câștigat ultimele două relee, dar la scoruri strânse și România s-a calificat în optimi.

Adevrsara aici i-a fost echipa Italiei (Martina Favaretto, Alice Volpi, Francesca Palumbo, Martina Batini) – campioana mondială și europeană en-titre. Meciul a început bine pentru tricolore, care au condus cu 5-0 după primul releu (victorie Emilia Corbu la Martina Battini). Adversarele au câștigat însă toate cele opt relee care au urmat și s-au impus cu 45-19.

În turneul pentru locurile 9-16, România a pierdut primul meci, cu Germania, scor 21-45, a învins apoi Argentina cu 45-44, după un final pe muchie de cuțit și a jucat meciul de clasament pentru locul 13, împotriva echipei din Coreea de Sud. Tricolorele au cedat cu 27-40 și au ocupat la final locul 14.