Tiberiu Dolniceanu (26 de ani) s-a întors luni, 24 martie, de la Moscova după ce sâmbătă, 22 martie, a câştigat prima sa etapă de Cupă Mondială la sabie seniori.
Sabrerul lui Dinamo a spus că a avut un culoar favorabil până în fazele finale ale competiţiei şi e convins că succesul de la Moscova poate fi repetat atât la Europene de la Strasbourg (Franţa) cât şi la Mondialele de la Kazan (Rusia). “Adevărul este că am avut un culoar favorabil până în semifinale. Cu Szabo (n.r. – 15-14) m-am panicat puţin pe final, dar până la urmă a ieşit bine. În finala cu Kim mi-am zis că nu poate să mă bată a treia oară la rând în acest an şi m-am automotivat foarte bine. Am fost foarte, foarte concentrat şi la final am fost extrem de bucuros. Atât pentru trofeu, dar şi pentru faptul că am reuşit să-l înving pe Kim. Succesul de la Moscova îmi dă încredere că voi putea fi la fel de bun atât la Europene cât şi la Mondiale”, a spus Dolniceanu pentru www.frscrima.ro.

Este lider detaşat în clasamentul Cupei Mondiale de sabie

Învingător sâmbătă, 22 martie, pentru prima dată într-o etapă de Cupă Mondială de sabie seniori, Tiberiu şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul competiţiei. Cele 32 de puncte primite în urma victoriei de la Moscova l-au îndepărtat şi mai mult pe sportivul lui Mihai Covaliu şi Dan Găureanu de Aron Szilagyi, ocupantul poziţiei secunde în clasamentul Cupei Mondiale. Învinsul lui Tibi din finala din Rusia, sud-coreeanul Kim Jung Hwan, a urcat pe poziţia a patra.
Primele opt poziţii ale clasamentului Cupei Mondiale de sabie seniori arată astfel în acest moment:
1. Tiberiu Dolniceanu (România) – 224 puncte
2. Aron Szilagyi (Ungaria) – 193 puncte
3. Veniamin Reshetnikov (Rusia) – 182 puncte
4. Kim Jung Hwan (Coreea de Sud) – 181 puncte
5. Gu Bongil (Coreea de Sud) – 166 puncte
6. Diego Occhiuzzi (Italia) – 155 puncte
7. Luigi Samele (Italia) – 153 puncte
8. Enrico Berre (Italia) – 132 puncte.
Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie seniori va fi la Atena, în perioada 25-27 aprilie.