Cupa Europei pentru Cluburile Campioane – Cagliari 2022

Sabie, masculin, seniori, echipe

La Cagliari, România a fost reprezentată de CS Dinamo București (în componența Iulian Teodosiu, Paul Ursachi, Rareș Ailinca, Codrin Cozmuleanu), club care  a reușit să ajungă în finala competiției, câștigând medalia de argint.

În grupe, Dinamo a trecut cu 45-7 de Ashkelon FC, din Israel, și cu 45-44 de echipa națională a Ucrainei, pierzând meciul susținut în compania echipei italiene CS Esercito, cu 28-45.

Din păcate, în al doilea meci din grupă, Rareș Ailinca s-a accidentat și a devenit indisponibil pentru restul turneului.

Pe tablou, care a început cu faza sferturilor de finală, Dinamo a învins mai întâi categoric pe Slovenia-Kamnik, cu 45-15, iar în semifinale și-a luat revanșa în fața celor de la CS Esercito. A fost o victorie cu 45-42 după un meci pe care românii l-au controlat de la cap la coadă.

În finală, Dinamo a întâlnit campioana Italiei Fiamme Oro, în fața căreia a cedat cu 33-45, clasându-se pe poziția secundă în clasament și obținând medalia de argint.

Sabie, feminin, seniori, echipe

În concursul feminin a participat echipa CSA Steaua București (Sabina Martiș, Tania Luțea, Felicia Iacob, Denisa Șerban).

În grupă, româncele au pierdut ambele meciuri disputate: 22-45 cu Fiamme Oro și 21-45 cu echipa spaniolă Club de Esgrima El Oso y Madroño.

Intrată pe tabloul principal, echipa Stelei a pierdut meciul cu Bulgaria, scor 35-45, și s-a clasat la final pe locul 6.