Budapesta, sabie, cadeți, masculin – echipe

Au fost 39 de echipe la start, iar România a participat cu patru echipe.

În primul tur al tabloului, România 4 (Tudor Ioan Borcea, Horia Nițu, Sergiu Vasilescu) a cedat greu în fața Italiei 3. Scorul final a fost 45-39, dar băieții noștri au avut momente bune, iar în ultimul releu Horia Nițu a pus pe tabelă un 10-5 cu Andrea Roussier Fusco.

Și România 2 (David Mihai Călbează, David Nicolae Militaru, Tudor Moise, Andrei Busuioc) a fost învinsă în turul secund de Italia, chiar de prima echipă, care s-a impus cu 45-28.

România 3 (Nichita Nistor, Cristian Macovei, Chrisley Tatulescu) a trecut destul de ușor de Marea Britanie 4, cu 45-35, dar a pierdut în turul  al doilea cu Polonia 3, scor 21-45.

Calificată direct în turul al doilea, prima echipă a României (Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva, Alexandru Miculescu) nu a avut probleme cu Marea Britanie 3, căreia i-a administrat o înfrângere la 20 de tușe diferență (45-25).

În optimi, România a eliminat Germania cu 45-29, iar în sferturi tricolorii au întrecut Ungaria cu 45-33. Au urmat semifinalele, unde România a dispus cu 45-27 de Polonia 2 și s-a calificat în ultimul act.

Adversari ai românilor, în finală, au fost componenții primei echipe a Poloniei. Finala a fost dominată de aceștia, care au condus în permanență. Tricolorii au încercat o revenire târzie, în ultimul releu Casian Cîdu a făcut un 12-5 cu Benedykt Denkiewicz, dar era prea târziu. Polonia s-a impus cu 45-38, iar România a cucerit medalia de argint a concursului.