Ieri s-au disputat în capitală primele două concursuri din cadrul Cupei României la floretă pentru juniori și cadeți. În prima parte a zilei, 32 de floretiști au intrat pe pistele de concurs din sala Floreasca, pentru a se întrece în competiția rezervată băieților, la juniori. Proba a fost dominată de sportivii clubului Steaua, roș-albaștrii având trei reprezentanți în semifinale: Alexandru Sîrb (15-9 cu Mădălin Chirnogeanu), Silviu Roșu (15-13 cu Andrei Ciobănică) și Alexandru Pîrva (15-10 cu Vlad Roșu), al patrulea semifinalist fiind Mihai Tănase (15-6 cu Sebastian Drăghici).

În penultimul act, Silviu Roșu a trecut de Mihai Tănase cu 15-13, în vreme ce Alexandru Sîrb s-a calificat în finală după retragerea, din motive medicale, a adversarului său, Alexandru Pîrva. Finala disputată între cei doi floretiști legitimați la CSA Steaua a fost una echilibrată, Sîrb reușind să se impună cu 15-13.

Clasamentul final al primilor opt a fost următorul: 1. Alexandru Sîrb (CSA Steaua București), 2. Silviu Roșu (CSA Steaua București), 3 – Mihai Tănase (CSU Poli Timișoara/Școala de Scrimă Chișinău) și Alexandru Pîrva (CSA Steaua București), 5. Andrei Ciobănică (CSTA București), 6. Mădălin Chirnogeanu (CSTA București), 7. Vlad Roșu (CSA Steaua București), 8. Sebastian Drăghici (CS Olimpia).

Partea a doua a zilei de duminică a aparținut fetelor de la categoria cadeți. 22 de sportive s-au luptat pentru medalia de aur, care a fost câștigată, în cele din urmă, tot de o stelistă. Karina Vasile s-a calificat în finală după ce și-a întrecut categoric adversarele de până atunci: 15-0 cu Alexandra Tănase, de la ACS Balestra; 15-3 cu Anne Marie Briciu și 15-2 cu Denisa Mănescu. A doua finalistă a fost Andreea Dincă. Și ea s-a calificat pentru ultimul act după victorii care nu au lăsat loc de interpretări: 15-0 cu Alisia Negoiță, de la CSȘ Triumf; 15-6 cu Maria Teodorescu și 15-6 cu Teodora Șofran. În finală s-a impus Karina Vasile, care a câștigat întâlnirea cu 15-11, cucerind astfel medalia de aur.

Clasamentul primelor opt: 1. Karina Vasile (CSA Steaua București), 2. Andreea Dincă (ACS Balestra), 3 – Teodora Șofran (CS Satu Mare) și Denisa Mănescu (CSA Steaua București), 5. Maria Paula Radu (ACS Balestra), 6. Ingrid Vera Miti Bikfalvi (ACS Floreta Timișoara), 7. Maria Teodorescu (CSTA București), 8. Anne Marie Briciu (CSTA București).

Rezultatele complete și clasamentele finale le puteți descărca de aici:

Cupa Romaniei floreta feminin cadeti

Cupa Romaniei floreta masculin juniori