Ziua a doua a etapei de Cupă Mondială care se desfășoară la București, pe pistele de la Iris Sports Arena, a fost rezervată echipelor. S-a impus Italia, care a avut un traseu perfect, presărat de victorii la cel puțin 20 de tușe diferență. Prima victimă a peninsularelor a fost Ucraina, care a cedat cu 20-45. În semifinale italiencele au eliminat Polonia, cu 45-22, iar în ultimul act au învins Germania, după un meci în care s-au aflat permanent la conducere și nu au pierdut decât un singur releu. A fost 45-25 pentru Italia, care câștigă astfel medalia de aur a concursului. Pentru bronz s-au luptat Rusia (învinsa Germaniei din semifinale, 43-45) și Polonia. După înfrângerea din semifinale, rusoaicele nu și-au mai permis încă un pas greșit. Au controlat meciul în totalitate și au învins cu 45-23.

România (Emilia Corbu, Andreea Gheorghe, Anca Săveanu, Vasile Karina) a fost eliminată în primul tur al tabloului principal, de către Canada, în fața căreia a cedat cu 20-44. Tricolorele au jucat apoi în turneul pentru locurile 9-16, unde au învins cu 42-38 Israelul, dar au cedat la limită în fața Letoniei cu 41-42. A fost un meci în care fetele noastre au revenit spectaculos și chiar au condus după penultimul releu cu 39-35. Au cedat din păcate, și au jucat pentru locul 11, cu Turcia, pe care au întrecut-o cu 45-32.

Clasamentul final: 1. Italia (Giulia Amore, Martina Favaretto, Carlotta Ferrari, Marta Ricci), 2. Germania (Aliya Dhuique-Hein, Maike Erhardt, Celia Hohenadel, Luca Sarah Holland-Cunz), 3. Rusia (Adelina Bikbulatova, Elena Petrova, Alexandra Sunduchkova, Anna Udovichenko), 4. Polonia (Malwina Kolodziejczyk, Magdalena Lawska, Aleksandra Wieczorek, Karolina Zurawska), 5. Franța (Eva Lacheray, Jade Marechal, Venissia Thepaut, Solene Watson), 6. Ucraina (Kateryna Budenko, Oleksandra Budenko, Olga Sopit, Anna Taranenko)m 7. Canada (Ying Cao, Jane Caulfield, Cynthia Liu, Isabella Sabatini), 8. Ungaria (Nora Hajas, Erika Nekifor, Anna Poltz, Karolina Zsoldosi).