Sala de scrimă „Ana Pascu” din București a găzduit în perioada 23-26 noiembrie 2017 ultima competiție oficială de scrimă din 2017: Campionatul Național de speranțe (U15) la arma spadă. Concursul a reunit la start spadasini de la toate cluburile din țară și s-a desfășurat la feminin și masculin, individual și pe echipe.
Duminică, 26 noiembrie 2017, în ultima zi de concurs a avut loc proba de spadă masculin pe echipe. La start, care s-a dat la ora 9:00, s-au prezentat 13 formații: CSS Quarto, LPS Craiova1, LPS Craiova2, LPS Craiova3, CS UNEFS1, CS UNEFS2, LPS Bihorul Oradea, CS Farul Constanța, CSA Steaua, CS Satu Mare, CS Contraatac, ACS Corona Brașov și CSS1 Constanța.
În 2017, medaliile de aur au fost câștigate de către spadasinii de la CSS Quarto București. Sportivii pregătiți de Marcela Mincu au dispus în finala mare de CS UNEFS1 București, scor 35-31. Pe locul trei s-a clasat CS Satu Mare, care a învins în finala mică pe LPS Craiova1, scor 45-33.
Rezultatele de pe tabloul de 8 pot fi văzute mai jos:

Clasamentul complet și componența echipelor care au tras în proba pe echipe la masculin din cadrul Campionatului Național de spadă pentru speranțe pot fi văzute AICI.