Sala de scrimă “Alexandru Csipler” din Satu Mare a găzduit în perioada 10-13 martie pentru campionat naţional din 2014, pentru floret cadeţi, individual şi pe echipe, feminin şi masculin. În trei din cele patru zile de concurs, medaliile de aur au fost cucerite de sportivii de la Clubul Sportiv Satu Mare.
Totul a început luni, 10 martie, când Benjamin Bodo a câştigat concursul individual masculin şi şi-a păstrat titlul cucerit în 2013. Sportivul de la CS Satu Mare a trecut cu bine de fazele preliminare, iar pe tabloul de opt a avut următoarele rezultate: 15-6 cu Mihai Rădulescu (CSS Ploieşti) în sferturi, 15-8 cu Victor Gheorghe (CSS Ploieşti) în semifinale şi 15-5 cu Silviu Roşu (CSA Steaua Bucureşti) în finală. Pe locul doi s-a clasat Silviu Roşu (CSA Steaua), iar bronzul le-a revenit lui Victor Gheorghe (CSS Ploieşti) şi Cristian Cândescu (CSA Steaua Bucureşti).

podium bun

Pe 12 martie, a avut loc proba individuală feminină, câştigată în mod surprinzător de Alexandra Lazin (CS Satu MAre). Sportiva în vârstă de 16 ani a devenit campioană naţională după ce a învins în fazele superioare ale concursului numai sportive de la CSA Steaua. Alexandra a trecut pe rând de Teodora Sîrbu, scor 15-9, în sferturi, de Raluca Drăghici, scor 15-10, în semifinale, şi de Ana Boldor, scor 15-12, în marea finală. Medaliile de bronz au revenit sportivelor Raluca Drăghici şi Laura Vîrga, ambele de la Steaua.

poza 1

Al treilea titlul pentru CS Satu Mare a fost cucerit joi, 13 martie, de echipa feminină. Fetele lui Izsaki Arnold au câştigat titlul naţional după ce au învins în finala mare pe CSA Steaua 1, scor 37-27. Medaliile de bronz au venit fetelor de la CSA Steaua 2, care au trecut în finala mică de CSM Cluj Napoca, scor 40-25. CS Satu Mare a fost formată din: Alexanda Haidu, Viktoria Jager, Alexandra Lazin şi Andrea Potor.

cn floreta echipe bun

Singura probă care le-a scăpat printre degete ardelenilor a fost ce pe echipe pentru băieţi. Aici, campioana din 2013, CS Satu Mare 1 a pierdut titlul în acest an în fața celor de la CSA Steaua după o finală dominată clar de bucureșteni, scor 44-21. În semifinale, CSA Steaua a trecut de ACS Balestra, scor 45-27, în timp ce CS Satu Mare 1 a depășit pe CSS Ploiești cu 44-43. Medaliile de bronz au revenit celor de la CSS Ploiești, după 45-38 cu ACS Balestra în finala mică. CSA Steaua i-a avut în componenţă pe următorii: Cristian Cândescu, Daniel Hergan şi Silviu Roşu.

steaua cu antrenor