Clubul Sportiv Riposta București (antrenori Sandu Constantin și Lucian Dina) organizează, cu sprijijul Federației Române de Scrimă, în perioada 28-29 mai 2016 a patra ediție a Concursului Internațional de sabie pentru copii intitulat Cupa Riposta.
Unul dintre cele mai mari concursuri de sabie pentru copii din sud-estul Europei găzduiește la start peste 300 de copii din șapte țări: Grecia, Bulgaria, Turcia, Marea Britanie, Ucraina, Republica Moldova și România.
Țara noastră este reprezentată de către unsprezece cluburi de sabie, după cum urmează: CSA Steaua, CS Dinamo, CS Sabia de Aur, CS Riposta, CS Duel, Mușchetarul Iași, Corona Brașov, CS D’Artagnan, CSM Brașov, CSTA București și CSS Slobozia. Concursul are loc la trei categorii de vârstă, la feminin și masculin, doar la individual, după cum urmează: U9, U11 și U13.
Premii: sportivii clasați pe podium la fiecare categorie vor primi diplome, cupe, medalii și premii din partea organizatorilor.
Invitată de onoare la festivitatea de premiere din ambele zile este Ana Maria Popescu (Brânză), multiplă campioană europeană, mondială și vicecampioană olimpică la spadă, sportivă care se pregătește pentru participarea în luna august la Jocurile Olimpice de la Rio.
Sâmbătă, 28 mai, au avut loc primele trei probe: sabie masculin U9, sabie feminin U11 și sabie masculin U13. Au participat în total 130 de sportivi, iar câștigători au fost următorii: sabie masculin U9 – Cristiyan Boikov (FK Ruse – Bulgaria); sabie feminin U11 – Sofia Polonka (Ucraina); sabie masculin U13 – Todorov Stoychev (Bulgaria).
Clasamentele complete de sâmbătă, 28 mai, ale Cupei Riposta, arată astfel:
Sabie masculin U9
pdficon
Sabie feminin U11
pdficon
Sabie masculin U13
pdficon

Programul de duminică este următorul:
Ora 9:00 – sabie feminin U9;
Ora 11:30 – finala sabie feminin U9;
Ora 12:30 – sabie masculin U11;
Ora 15:00 – sabie feminin U13;
Ora 17:30 – finala sabie masculin U11;
Ora 18:00 – finala sabie feminin U13.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestei întreceri.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans