Campionatele Mondiale de Juniori și Cadeți – Plovdiv 2023

Spadă, masculin, juniori, individual

Toți cei patru spadasini tricolori au depășit faza grupelor și au intrat pe tablou. Florin Mirică a avut cel mai lung traseu dintre români. Florin l-a învins pe David Gornovsky (Canada), cu 15-14, în primul tur. În cea de-a doua rundă el l-a învins pe australianul Jacob Crook (15-10), iar în turul al treilea l-a depășit pe austriacul Stefan Riede (15-7). În 16-imi, Florin l-a eliminat pe estonianul Oliver Laasik, cu 15-14, iar în optimi a pierdut cu 11-15 meciul cu finlandezul Marko Kuhta.

Rareș Marghescu i-a eliminat pe Victor Nesteruk (Malta) în primul tur, cu 15-9, și pe sud-coreeanul Yeongtae Kwak, scor 15-11, fiind învins greu în turul al treilea de către francezul Mael Denaux, cu 15-14.

Claus Sebeșan l-a învins în turul al doilea pe Thoungamba Khuman Laishram (India), cu 15-12. În turul următor românul a fost întrecut de austriacul Florian Rankl, cu 15-11.

Alexandru Stoica a fost eliminat în turul al doilea de către egipteanul Mohamed Elsayed (10-15).

În ierarhia finală, Florin Mirică s-a clasat pe locul 16, Claus Sebeșan pe locul 57, Rareș Marghescu pe 62, iar Alexandru Stoica pe 90.

 

Spadă, feminin, juniori, individual

Andreea Muntean a fost eliminată după faza grupelor. Celelalte trei reprezentante ale României în concurs au trecut pe tabloul principal. Emma Șonț s-a calificat direct în turul al doilea, unde a cedat cu 11-14 în meciul disputat împotriva singaporezei Elle Melhui Koh. Același traseu a fost urmat și de celelalte două tricolore: calificată direct în turul secund, Renata Axinte a pierdut cu 7-15 la italianca Benedetta Madrignani, iar Andrada Ghica a fost învinsă cu 15-6 de israelianca Nicole Feygin, viitoarea medaliată cu bronz a competiției de azi.

La final, Andrada Ghica s-a clasat a 73-a, Emma Șonț a 99-a, Renata Axinte a 111-a, iar Andreea Muntean a 155-a.