Campionatele Mondiale de Juniori și Cadeți – Plovdiv 2023

Spadă, feminin, cadeți, individual

Două dintre cele trei spadasine cadete care au reprezentat România în concursul feminin individual, Natalia Constantin și Andreea Muntean au fost eliminate după faza grupelor.

Alexandra Drăgan s-a calificat pentru tabloul principal și, în primul tur al acestuia, a învins-o pe Jessie Cheng Jie Yan (Noua Zeelandă), cu 15-8. În turul secund, Alexandra a trecut de suedeza Louise Ulltjarn, cu 14-13, iar în 16-imi a bifat o victorie cu 13-12 în fața Juliei Trynova, din Estonia. Alexandra Drăgan a fost învinsă în optimi, de către egipteanca Hana Eleraky, care s-a impus cu 15-12.

În clasamentul final, Alexandra Drăgan a ocupat locul 16, Natalia Constantin s-a clasat pe 103, iar Andreea Muntean pe 115.

 

Spadă, masculin, cadeți, individual

Luca Iliuță nu a reușit să treacă de faza grupelor. Ceilalți doi spadasini tricolori prezenți în concurs la Plovdiv s-au calificat pe tablou.

David Pădureanu a pierdut în primul tur, cedând cu 9-15 la canadianul Nicholas Zhang. George Petrache a părăsit și el concursul după primul tur al tabloului, fiind învins cu 15-13 de polonezul Filip Krochmalski.

În ierarhia finală, George Petrache a fost pe locul 101, David Pădureanu s-a clasat pe locul 106, iar Luca Iliuță a încheiat pe 143.