Scrima românească a repurtat un succes deosebit sâmbătă seara, 16 aprilie, la Praga. La turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio, Mălina Călugăreanu a reușit un concurs excelent în proba de floretă feminin individual și a obținut biletul pentru cea mai importantă întrecere din lume, care va avea loc în luna august a acestui an.
La doar 19 ani, sportiva de la CSA Steaua, pregătită de Ducu Petre și Florin Gheorghe, a avut următorul parcurs la Praga:
GRUPELE PRELIMINARE
rezultate Calugareanu
TABLOUL DE 16: 15-2 cu Victoria Duxbury (Irlanda);
TABLOUL DE 8: 15-9 cu Olivia Wohlgemuth (Austria).
La finalul primei zile de la Praga, președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu (foto, medalion) a felicitat-o pe Mălina într-un interviu pe site-ul oficial pentru succesul de azi, dar nu a uitat rolul deosebit de important al antrenorilor Ducu Petre și Florin Gheorghe.

Cum s-a văzut de lângă planșă calificarea Mălinei la Jocurile Olimpice?
Mălina a făcut un concurs foarte bun. Este un succes deosebit al scrimei românești și țin să o felicit din suflet pe Mălina Călugăreanu pentru acest lucru. Dar, în aceeași măsură, îi felicit și pe antrenorii Ducu Petre și Florin Gheorghe pentru munca extraordinară depusă în ultimii ani. Sper ca Mălina, alături de ceilalți scrimeri români deja calificați, să facă o figură frumoasă la Rio.

Ce reprezintă pentru scrima românească această calificare?
Această calificare arată faptul că floreta românească are viitor și că suntem pe drumul cel bun în tentativa de a readuce această armă la gloria de altădată. Să nu uităm că anul trecut Mălina Călugăreanu a câștigat Cupa Mondială de floretă juniori feminin individual!

Ce urmează duminică pentru scrima românească prezentă la Praga?
Mâine vor concura Radu Dărăban, în proba de floretă masculin, și Bianca Pascu, în proba de sabie feminin. Vor fi două concursuri deosebit de importante și suntem alături de ei. Le urez mult succes celor doi și sper să reușească să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio.
FOTO: FIE
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans