Trei floretiste române s-au calificat pe tabloul principal al mondialelor de la Milano.
Mălina Călugăreanu a avut o zi excelentă în grupele preliminarii și cu 5 victorii din 5 asalturi s-a calificat direct fără să fie nevoită să mai tragă tururi eliminatorii. Mălina s-a alimentat cu încredere după medalia de bronz de la jocurile Europene și speră să reușească să rămână la fel de încrezătoare și miercuri când începe lupta pentru medalii.Adversara Mălinei va fi austriaca Brugger
Emilia Corbu a fost marcată de emoții la începutul zilei și a scăpat foarte greu de ele pe planșă. A ieșit din grupe cu 4 victorii și două înfrângeri și, cu sfaturile antrenorilor Petre Ducu și Virgil Sălișcan, Emi a reușit până la urmă să intre pe tabloul principal. Ea a învins-o în asaltul decisiv pe turcoaica Ertun, scor 15-13. Emilia o va întâlni în primii 64 pe Flora Pasztor (UNG).
Andreea Dincă a părăsit grupele cu 3 victorii și tot atâtea înfrângeri iar sorții i-au adus-o în asaltul de baraj pentru tabloul principal pe colega sa, Anca Săveanu ( 4 victorii în grupă și 2 înfrângeri). Disputa s-a decis la prioritate iar cea care a câștigat cu 10-9 a fost Andreea. Miercuri ea va lupta în primul tur cu japoneza Azuma.
La spadă, Alex Oroian a avut un parcurs echilibrat și după ce a trecut de grupe cu 4 victorii din șase asalturi el a tras două tururi eliminatorii. A câștigat cu 15-10 asaltul cu sauditul Abed iar meciul decisiv pentru calificare l-a pierdut la prioritate în ultimele secunde, scor 8-7 cu sud-africanul Lorevskiy.