Seară deosebită pentru scrima românească! Cei mai buni sportivi ai Federației Române de Scrimă au fost premiați joi, 24 noiembrie 2016, la Palatul Elisabeta.
La invitația Alteței Sale Regale Principele Radu, la Palatul Elisabeta din București s-a desfășurat evenimentul Seara Scrimei Românești 2016. Cu această ocazie, au fost premiați cei mai buni scrimeri români din acest an, dar și cei mai valoroși tehnicieni de la cadeți și juniori din 2016, aceștia din urmă făcând parte din proiectul Federației Române de Scrimă intitulat „Antrenorii campionilor de mâine!”
În cadrul festivității, au fost premiați toți scrimerii medaliați în 2016, la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Campionatele Europene, la cadeți, juniori și seniori.
Pe locul întâi în clasamentul Federației Române de Scrimă s-a clasat echipa de spadă feminin, campioană olimpică la Rio și medaliată cu bronz la Campionatul European de la Torun. Componența echipei de spadă feminin a României este următoarea: ANA MARIA POPESCU (CSA Steaua), SIMONA GHERMAN (CSA Steaua), SIMONA POP (CSA Steaua) și LOREDANA DINU (CS Dinamo). Antrenori: DAN PODEANU și GEORGE EPURESCU.
Clasamentul complet al celor mai buni sportivi ai Federației Române de Scrimă în 2016 poate fi văzut AICI.
În ceea ce privește proiectul Federației Române de Scrimă intitulat „Antrenorii campionilor de mâine!”, tehnicienii premiați joi seara la Palatul Elisabeta au fost următorii:
DUCU PETRE – floretă feminin cadeți și juniori;
FLORIN GHEORGHE – floretă masculin cadeți și juniori;
CORNEL MILAN – spadă feminin cadeți și juniori;
NAGY LEHEL – spadă masculin cadeți și juniori;
ALEXANDRU SIRIȚEANU – sabie feminin cadeți și juniori;
SANDU CONSTANTIN și LUCIAN DINA – sabie masculin cadeți și juniori.
Evenimentul a fost onorat de prezența domnului Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a primit joi seara o plachetă din partea Federației Române de Scrimă în semn de recunoștință pentru eforturile susținute depuse în dezvoltarea și promovarea scrimei românești.