Orașul italian Verona găzduiește în perioada 1-9 aprilie 2018 o nouă ediție a Campionatului Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori. Pe planșele din “Cattolica Center” din Verona, cadeții trag doar la individual, în timp ce juniorii vor concura atât în probele individuale, cât și pe echipe. România este reprezentată la Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori de la Verona de 34 de sportivi.
Duminică, 8 aprilie 2018, au fost programate ultimele două probe pentru cadeți: floretă feminin individual și floretă masculin individual. De la ora 9:30, ora României, 115 sportive din întreaga lume s-au duelat pentru medalii în proba de floretă cadeți feminin individual. România a fost reprezentată în această probă de trei sportive: Rebeca Cândescu, Andreea Gheorghe și Karina Vasile. Antrenor: Florin Gheorghe.
Cel mai bun rezultat pentru România în această probă a fost obținut de către Rebeca Cândescu – locul 7. Legitimată la CSA Steaua, Rebeca a fost la un pas de o medalie, fiind eliminată pe tabloul de 8 de Delphine Devore (SUA), scor 13-15. Andreea Gheorghe a terminat pe locul 48, iar Karina Vasile pe poziția 73.
Rezultatele complete ale floretistelor românce de azi, de la Verona, au fost:
GRUPELE PRELIMINARE

TABLOUL DE 128
Rebeca Cândescu – liber
Andreea Gheorghe – Emilijia Maslobojeva (Letonia) 15-5
Karina Vasile – Adela Kocourova (Cehia) 12-15
TABLOUL DE 64
Rebeca Cândescu – Stine Bank Olstroem (Danemarca) 15-3
Andreea Gheorghe – Alina Poloziuk (Ucraina) 10-15
TABLOUL DE 32
Rebeca Cândescu – Adelina Bikbulatova (Rusia) 13-12
TABLOUL DE 16
Rebeca Cândescu – Magdalena Lawska (Polonia) 15-10
TABLOUL DE 8
Rebeca Cândescu – Delphine Devore (SUA) 13-15.
Programul ultimei zile de concurs de la Verona, de luni, 9 aprilie 2018, este:
Ora 9:30 – floretă juniori feminin echipe;
Ora 10:45 – floretă juniori masculin echipe.
Programul este adaptat după ora României.
GALERIE FOTO din ziua a opta a Campionatului Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori de la Verona, ediția 2018, puteți vedea AICI.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția scrimerilor români la Campionatul Mondial pentru cadeți și juniori de la Verona.
Nu uitați să urmăriți Federația Română de Scrimă pe următoarele conturi de socializare:
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE
FOTO: FIE