O mare parte din delegația României care a fost prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio s-a întors miercuri, 24 august, în țară. Printre sportivii care au sosit azi s-au numărat și cei șase scrimeri, în frunte cu echipa de spadă feminin, proaspăt campioană olimpică!
În Salonul Oficial de la Aeroportul Henri Coandă, campioanele olimpice au fost primite de către familii, rude, prieteni, dar și de oficiali din COSR și MTS.
România a fost reprezentată la Jocurile Olimpice de următorii scrimeri: Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, Mălina Călugăreanu și Tiberiu Dolniceanu.
„Am lacrimi în ochi de bucurie că am ajuns acasă. După trei zile de concurs nu puteam să ridicăm ochii din pământ de rușinea de la individual. Oameni de la care așteptam să fie în aceeași echipă cu mine au fost primii care au dat cu pietre. Nu mi se pare normal. Cum să mergem să ne batem joc la un concurs care e o dată la patru ani? Medalia pe echipă este reușita unei generații. E foarte important. Eu zic că aici se termină un capitol, unul important pentru spada românească. Vedem ce mai scriem de acum”, a declarat Ana Maria Popescu la sosirea pe aeroport.
FOTO: GSP, Marian Burlacu