Echipele naționale de sabie ale României au participat la turneul de Cupă Mondială pentru echipe „Zarándi Csaba”, din capitala Ungariei.

La masculin, adversara din primul tur pentru echipa noastră a fost Tunisia. România (Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Dragomir, cu Răzvan Ursachi rezervă) a obținut victoria cu 45-36, în urma unei partide în care tricolorii au câștigat patru relee, încheind la egalitate alte două.

Adversară în optimi ne-a fost echipa Statelor Unite. A fost un meci aprig, în care am avut o revenire spectaculoasă și unde am pierdut pe final. I-am condus pe americani cu 15-11, dar am fost apoi conduși și la o diferență de opt puncte (22-30). Am egalat și am revenit în cărțile calificării după victoria extraordinară a lui Alin Badea la Daryl Homer, din penultimul releu (10-5). Am intrat în ultimul releu conduși la un singur punct (39-40), însă Eli Dershwitz s-a impus cu 5-4 în fața lui Iulian Teodosiu și tricolorii au mers în turneul pentru locurile 9-16.

Aici românii au învins categoric Spania (45-17)  și Georgia (45-29), pentru a-și disputa finala pentru locul 9 cu reprezentativa Chinei. Tricolorii au condus ostilitățile și au avut mereu puncte avans, ajungând să conducă și la 11 puncte diferență. S-a încheiat, în cele din urmă, 45-43 pentru români, care au terminat competiția de la Budapesta pe locul 9.

La fete, situația a fost simplă. Tricolorele (Sabina Martiș, Bianca Pascu, Andreea Lupu, cu Loredana Dima rezervă) au cedat cu 32-45 în fața echipei din Azerbaidjan în chiar primul tur al tabloului. Româncele au câștigat doar două relee din cele nouă disputate, ambele prin Bianca Pascu (6-5 cu Sevil Buniatova și 6-5 cu Valeria Bolșakova). Azerele au controlat întâlnirea pe aproape întreg parcursul ei, iar distanțarea decisivă a venit în releele 7 și 8, atunci când de la 30-24 au ajuns să conducă cu 40-28. Echipa noastră a ocupat locul 20 în clasamentul final.

Credit foto: Augusto Bizzi/FIE